Ексклюзиви
пʼятниця, 16 квітня 2021 11:40

Якщо Росія воюватиме з Україною, то тільки за програш. І передусім історичний - Зеленський

Якщо Росія воюватиме з Україною, то тільки за програш. І передусім історичний  - Зеленський
Як 2014-го року Росія не змогла захопити південний схід України, так і тепер Путіну світить програш. І передусім історичний. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський поінформований про плани Володимира Путіна щодо Донбасу.

Проте Росія не зможе перемогти з багатьох причин, розповів Зеленський в інтерв'ю французькому виданню Le Figaro, текст якого опублікували на сайті ОПУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не Путін, а "Клутін": Байден обмовився під час виступу

"Мені здається, я знаю, чого він хоче, але я не хотів би його підштовхувати", - так відповів Зеленський на запитання, чи хоче Кремль приєднати Донбас до Росії.

"Бо завжди є надія на один відсоток, що він цього не бажає. Або якщо бажає, то не зробить. Ми чули цю риторику, що він візьме весь Донбас. Але ви маєте знати наш народ, і я хотів би, щоб ви розуміли мене: ми не дамо їм жодного сантиметра нашої землі. Чого б нам це не коштувало. І це дуже важливо розуміти. Тому я дуже сподіваюся, що вони не підуть далі, на ескалацію. Бо, як я вже казав, це буде програш для всіх. І історично насамперед для них. Бо ми - на своїй землі", – заявив Зеленський.

30 березня головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак у Верховній Раді заявив, що Росія, вдаючи підготовку до військових навчань "Запад 2021", стягує війська до кордону з Україною та до окупованого Криму. На той час на півострові перебувало 32 тис. 700 російських військових, а в ОРДЛО - 30 тис.

1 квітня українська розвідка відзвітувала, що Росія готує масштабні провокації й може ввести бойовиків углиб України.

Речник президента РФ Дмитро Пєсков 2 квітня вкотре звинуватив Україну в провокаціях на Донбасі.

Відтоді Росія й далі нарощує збройні сили поблизу українського кордону й у незаконно анексованому Криму. Кремль уже перекинув 16 батальйонно-тактичних груп мотострілків, танкістів та десантників із Південного, Західного та Центрального військових округів Росії та "ВДВ РФ". Це може означати загальне зосередження 11-14 тисяч російських військових.

Раніше всі країни-члени НАТО засудили російську агресію на кордоні з Україною. США запровадили нові санкції проти РФ, а Лондон уже заявив, що підтримує їх.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Росія воюватиме з Україною, то тільки за програш. І передусім історичний - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути