вівторок, 17 червня 2008 09:33

Якщо Росія підвищить ціни на газ, то Україна вдвічі збільшить вартість його транзиту

Заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий заявив, що Україна вживе відповідні заходи у разі підвищення Росією цін на газ. Якщо ціна на газ різко зросте, Україна підвищить тарифи на його транзит і вміст в підземних сховищах газу (ПХГ).

Про це пише КоммерсантЪ-Украина.

У такому разі Нафтогаз зможе збільшити дохід на $2,15 млрд в рік. Але в програші залишиться українська промисловість - двократне зростання цін на паливо може стати справжньою катастрофою для цілих галузей, попереджають експерти.

За інформацією видання, мова йде про підвищенні ціни з нинішніх $179,5 до $400 за тисячу кубометрів. Це дорожче, ніж для будь-якої з країн СНД, навіть країни Балтії купують газ по $360 за тисячу кубометрів. При збереженні об"ємів постачань (49 млрд кубометрів в 2007 році) Україні доведеться заплатити $19,6 млрд, тоді як цього року платежі за газ не перевищать $8,8 млрд. Експерти тоді пов"язували заяви Росії з позицією України з питання Чорноморського флоту.

Якщо Росія виконає свої обіцянки, підвищивши ціни на газ, то Україна збільшить вартість його транзиту з нинішніх $1,7 за тисячу кубометрів до середньоєвропейського рівня в $3 за тисячу кубометрів. Про це повідомляє КоммерсантЪ-Украина з посиланням на джерело в департаменті нафтової, газової і нафтопереробної промисловості Мінпаленерго.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Росія підвищить ціни на газ, то Україна вдвічі збільшить вартість його транзиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути