четвер, 13 жовтня 2011 17:21

Якщо Маршу УПА дуже заважатиме "Беркут", націоналісти завернуть на Банкову

Якщо Маршу УПА дуже заважатиме "Беркут", націоналісти завернуть на Банкову

У ВО "Свобода" не виключають, що, в разі перешкоджання владою та правоохоронними органами проведенню завтрашнього Маршу слави УПА у центрі Києва, учасники акції можуть змінити маршрут і пройтись через вулицю Банкову (місце розташування Адміністрації президента - ред.).

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив голова прес-служби ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

"Логічно, коли Марш слави УПА мав би відбутись на головній вулиці Києва - Хрещатику. Це найкращий маршрут. Але розуміючи, з ким ми маємо справу у владі і те, що на перетині парку і бульвару Шевченка будуть стояти десять колон "космонавтів", ми поки що не креслимо чіткий маршрут, як ми дійдемо з точки А в точку Б", - зазначив націоналіст.

Він уточнив, що завтрашня акція розпочнеться о 16:00 вічем біля пам'ятника Шевченку, а потім центром міста пройде традиційний марш УПА із цьогорічним гаслом "За соціальне і національне визволення!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бійці" Тимошенко поповнять "націоналістичну армію" на Марші слави УПА

Сиротюк також припустив, що заборонити ходу через Хрещатик може суд.

"Бо комуністи невідомо з ким там збираються воювати. Але вони не здатні завадити Маршу УПА - десять калік не можуть перешкодити десяти тисячам.... Ми не збираємось вестись на провокації і не допустимо, щоб діти і жінки бились з озброєними "беркутівцями", які вдаватимуть, що не допускають політичне протиборство", - підкреслив "свободівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симоненко вважає, що через майбутній марш УПА на Тягнибока слід ображатись

Разом з тим, за його словами, якщо, як на 24 серпня біля Будинку вчителя, перед учасниками Маршу постануть декілька колон "беркутівців" і "не будуть пускати пройти зручною центральною вулицею, то, може, тоді доведеться петляти через Банкову".

"Залежно від того, скільки людей прийде, маршрут може бути різним. Маршрут може йти і через вул. Інститутська, і через вул. Банкову. Але ми точно знаємо, що маємо дійти до Михайлівської площі. Там у нас відбудеться концерт українських рок-виконавців, яких за влади Януковича не пускають ні на екрани телевізорів, ні на сцену - гуртів "Плач Єремії", "От Вінта", "Кому Вниз". Ми прийдемо на Михайлівську площу і будемо слухати пісні "Наших партизан", - резюмував Сиротюк.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Маршу УПА дуже заважатиме "Беркут", націоналісти завернуть на Банкову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути