четвер, 04 квітня 2013 22:00

"Якщо людина хоче бути блазнем, ми не можемо цьому перешкоди", - Мохник про "виїзне" засідання

"Якщо людина хоче бути блазнем, ми не можемо цьому перешкоди", - Мохник про "виїзне" засідання
Фото: news2000.com.ua

Всі рішення, які прийняло "виїзне" засідання Верховної Ради жодного відношення до парламентаризму не мають.

Про це у коментарі сказав народний депутат від "Свободи" Андрій Мохник.

Відповідаючи на запитання, чи готова опозиція піти на компроміс у перемовинах з Партією регіонів, аби Верховна Рада таки запрацювала у звичному режимі, він наголосив, що це можливо лише за вирішенням головних питань, які зараз ставлять представники опозиційних сил.

"Компроміс — це домовленості. А ми говоримо про виконання Конституції і законів. Тобто, є питання неконституційної Пенсійної реформи, є питання недовіри уряду, оскільки він не представив програму своїх дій і веде Україну просто в економічне провалля. І є питання київських виборів, які мають бути призначення, бо міського голови немає вже майже рік, а повноваження Київради збігають у червні 2013 року. Тому питання відновлення роботи Верховної ради — це власне ці питання, про які я сказав: Пенсійна реформа, уряд і вибори", - пояснив Мохник.

Коментуючи сьогоднішнє "альтернативне" засідання більшості, проведене поза межами парламенту, "свободівець" наголосив:

"Якщо людина хоче бути блазнем, ми не можемо цьому перешкоди. Якщо блазні збирають свій трудовий колектив і проводять якісь збори свого блазнівського колгоспу — ми теж не можемо цьому перешкодити. Але яке це має відношення до парламенту, парламентаризму, Конституції?".

Він також запевнив, що всі рішення, які прийняла сьогодні більшість є абсолютно нелегітимними.

"Жодного закону Верховна Рада сьогодні не ухвалювала. Те, що ці колгоспні збори за щось піднімали руки — це не має відношення до ухвалення законів. Завтра вони десь зберуться у Севередонецьку, ще десь у підворотні, у "Межигір'ї", "Конче-Заспі" чи бані. Але який це має стосунок до парламентаризму? Чітко в Конституції і регламенті зазначено: рішення ухвалюються в будівлі парламенту. Адреса парламенту — Грушевського, 5. Крапка", - наголосив "свободівець".

Мохник додав: "А те, що вони по підворотнях роблять, то це може у них  тяга до своєї молодості, коли вони вирішували все на "сходняках". Це не має відношення до парламентаризму. Звісно, може така форма роботи їм зручніша, але є Конституція і закон, і вони мають бути народними депутатами, а не пацанами".

Зараз ви читаєте новину «"Якщо людина хоче бути блазнем, ми не можемо цьому перешкоди", - Мохник про "виїзне" засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути