середа, 26 грудня 2012 19:47

"Якщо Королевська не виконає своїх передвиборчих обіцянок, вона піде з політики навічно" - експерт

"Якщо Королевська не виконає своїх передвиборчих обіцянок, вона піде з політики навічно" - експерт
Володимир Цибулько. Фото: genshtab.censor.net.ua

Якщо Наталії Королевській не вдасться на посади міністра соціальної політики хоча б трохи реалізувати свої передвиборчі обіцянки, то вона піде з політики назавжди.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"В ході виборчої кампанії Королевська встигла зробити стільки всіляких заяв, що тепер вона, по суті, отримала шанс довести на справі свою здатність керувати, робити якусь політику, реалізовувати реформи. Це дуже цікавий прецедент, - підкреслив він. - Та якщо вона зараз пішла в уряд, то цей похід виключає її участь у майбутній президентській кампанії".

Цибулько додав: "Однак, якщо вона справді за цей час зможе прийняти кілька серйозних управлінських рішень, які, скажімо, хоча б на йоту наблизили б до її виборчої риторики, то тоді у неї є досить реальна політична перспектива".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Або Королевська знає щось про долю Азарова, або її призначення має принизити його як прем'єра

Та якщо цього не станеться, зауважив експерт, Королевська "програє навіки".

"Її місія — це не просто бути новим обличчям уряду. Тому якщо вона не зможе взагалі діяти як управлінець, то вона піде з політики", - підкреслив політолог.

Однак, для того, щоби реалізувати якісь реформи, одного бажання Королевської замало, переконаний Цибулько. "Потрібна командна гра. А на скільки вона зможе вписатися в команду і грати як командний гравець — це дуже велике питання", - пояснив він.

Відповідаючи на запитання, чому президент обрав саме Королевську на посаду голови Мінсоцполітики, він наголосив: "По-перше, вона представник певного луганського земляцтва і має там своє лобістське бізнес-середовще. По-друге, їй все таки на певний період вдалося своєю риторикою згрупувати певне коло людей — малий і середній бізнес, тобто певний прошарок, який владі може бути цікавий. Ці люди не голосували за спідницю Королевської, вони все таки голосували за її риторику".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для Королевської посада міністра стане "урядовою каторгою" - експерт

"Тут також дуже цікаво, чи вона зможе своїм походом у владу підтягнути свою партію. Якщо у неї це вдасться, то тоді її дії виглядатимуть як справжній відповідальній політичний крок", - переконаний Цибибулько.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо Королевська не виконає своїх передвиборчих обіцянок, вона піде з політики навічно" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути