понеділок, 24 грудня 2012 13:15

Королевська — випадкова людина в уряді — Розенко

Королевська — випадкова людина в уряді — Розенко
Павло Розенко: президент повірив рекламі Королевської. Фото: politdengi.com.ua

Новий склад Кабінету міністрів засвідчив, що прем'єр Микола Азаров не має ніякого впливу на його формування.

Таку думку в коментарі для Gazeta.ua висловив народний депутат від УДАРу, колишній заступник міністра соціальної політики і праці у 2008-2010 роках Павло Розенко.

"Рішення про усі призначення одноосібно приймає президент Віктор Янукович, - зауважує нардеп. - Важко, наприклад, уявити, щоб Микола Янович робив подання на Наталію Королевську. Це випадкова людина в уряді. Її політичній рекламі під час парламентських виборів українці не повірили. А от президент, мабуть, повірив, що можна зробити зарплати і пенсії по 1000 євро. Тому й призначив Королевську міністром соціальної політики, щоб вона це гасло реалізувала".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крісла команди "пожежників" в новому Кабміні легко перетворяться на електричні стільці — політолог

Позитивних змін від діяльності Королевської в міністерстві Розенко не очікує.

"Королевська ніколи жодним чином не мала ніякого стосунку до соціальної сфери, - зазначає нардеп. - Діяльність міністерства практично поширюється на всіх 46 мільйонів українців — студентів, пенсіонерів, молодь, працівників соціальної сфери, бюджетників, військових, афганців, чорнобильців, інвалідів, ветеранів. Ми за 3 роки бачимо у цьому кріслі вже третього міністра, а соціальна сфера знаходится в загоні. Від цього страждає все суспільство. Міністри міняються, а ніхто не несе відповідальності за провали. Від діяльності Королевської ніяких позитивних змін я теж не очікую".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович ліквідував Податкову і Митну служби України, створивши ряд нових міністерств

Це призначення означає, що Наталія Королевська під час виборів працювала на владу, переконаний "ударівець".

"Хоч вона і критикувала владу, але ця критика була досить специфічною, бо стосувалася виключно прем'єра Азарова та міністра соцполітики Сергія Тігіпка. Вже тоді було очевидно, що її кампанію контролює владу. Це призначення лише легімітизувало відносини між владою і Королевською. Тепер ясно, що це одна команда, яка працює на президента України, що і треба було довести", - підсумовує Павло Розенко.

Нагадаємо, сьогодні вранці на сайті президента України з'явилися укази про призначення нових міністрів в уряді Миколи Азарова.

Зараз ви читаєте новину «Королевська — випадкова людина в уряді — Розенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути