Ексклюзиви
середа, 23 жовтня 2019 12:33

Якщо брали - відповідатимуть: Зеленський відреагував на корупційний скандал у "Слузі народу"

Якщо брали - відповідатимуть: Зеленський відреагував на корупційний скандал у "Слузі народу"
Президент каже, що не допустить, щоб хтось кидав тінь на його партію. Фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський вважає, що всі члени комітету з питань фінансів, податкової та митної політики повинні пройти перевірку на детекторі брехні. Якщо окремі "слуги народу" виявляться замішані у корупції, то понесуть відповідальність.

Про це Зеленський заявив у Facebook в середу.

"Напевне, багато хто думає, що міжнародний візит президента у далеку країну – зручна нагода дискредитувати фракцію "Слуга народу" та посіяти розбрат і розкол, який надто сподобається нашим ворогам – і зовнішнім, і внутрішнім. Хочу сказати цим людям: якщо ви так насправді думаєте, то глибоко помиляєтеся. Я в курсі всіх подій, тримаю руку на пульсі. Жодна заява, жодна інформаційна операція повз мене не проходить. І я не допущу, щоб хтось зсередини фракції чи ззовні міг кидати тінь на політичну силу, яка отримала мандат більшості від народу України.

Тому вважаю, що всі члени комітету з питань фінансів, податкової та митної політики повинні пройти перевірку на детекторі брехні. Якщо цією перевіркою буде встановлена хоча б найменша вірогідність того, що хтось із депутатів брав гроші за голосування на комітеті, цими депутатами мають зайнятися антикорупційні органи. Чесне та неупереджене розслідування має зняти всі питання і дати відповіді – хоч би якими гіркими вони були. Так само вважаю за необхідне вчинити і щодо депутата, який вів сумнівну переписку щодо "вирішення питань". І якщо підозри виправдаються, ми з такими депутатами попрощаємось.

Механізм, як на мене, простий і прозорий. А тому – набагато кращий, ніж з'ясування стосунків через соціальні мережі та телеграм-канали. Ми йшли на вибори під лозунгом "Зробимо це разом!" Я вірив і продовжую вірити в кожне слово з цього лозунгу. Разом – то разом. Разом робити, разом відповідати. Не намагаючись бути святішими за інших", - йдеться у дописі президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Банковій запідозрили "слуг народу" у корупції

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила провадження, у межах якого перевірить, чи отримували 11 нардепів "Слуги народу" по $30 тиc. за голосування проти законопроекту щодо ліквідації корупційних схем під час оцінки об'єктів нерухомості на засіданні фінансового комітету.

Зараз ви читаєте новину «Якщо брали - відповідатимуть: Зеленський відреагував на корупційний скандал у "Слузі народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути