Ексклюзиви
вівторок, 22 жовтня 2019 13:29

На Банковій запідозрили "слуг народу" у корупції

На Банковій запідозрили "слуг народу" у корупції
Офіс президента висунув підозру 11 народним депутатам від "Слуги народу", пишуть у мережах.

Керівництво Офісу президента та партії "Слуга народу" вимагають, щоб депутати СН, які є членами фінансового комітету,та авторами кількох законопроектів, пройшли детектор брехні.

Про це розповіли джерела у президентській політсилі, пише "Українська правда"

Самі ж депутати з комітету сприймають такі вимоги в штики, критикують своїх колег Андрія Мотоловця, Роксолану Підласу та голову комітету Данила Гетьманцева за те, що вони донесли "неправдиву інформацію до Офісу президента".

"Офіс президента висунув підозру 11 народним депутатам від партії "Слуга народу". Їх звинувачують в отриманні 30 тисяч доларів (кожному) за голосування проти одного антикорупційного законопроекту на засіданні комітету Верховної Ради. Офіс вимагає від депутатів-"слуг" пройти детектор брехні (поліграф)", - заявив екс-віце-прем'єр Павло Розенко у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС назвали Богдана небезпечним і попередили про диктатуру Зеленського

Раніше про те, що Офіс президента наполягає на проходженні поліграфа "слугами народу" з фінансового комітету, писав нардеп, заступник голови фінансового комітету Олександр Дубінський.

Вимога надійшла після звернення кількох нардепів, яким не сподобалось голосування членів комітету, "де прийняли рішення про знищення монополії на оціночну діяльність і "майданчиків Яценка" + демонополізацію ринку держзакупівель через систему Prozorro, а також зниження цін на участь у торгах + забезпечення прозорої роботи продажу арештованих активів".

У Верховній Раді 9-го скликання працюють 423 народні депутати. 252 - представники фракції "Слуга народу", 44 - "Опозиційної платформи - За життя", 27 - "Європейської солідарності", 24 - "Батьківщини", 20 - "Голосу", 22 - групи "За майбутнє".

Зараз ви читаєте новину «На Банковій запідозрили "слуг народу" у корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути