четвер, 21 січня 2010 12:08

Які умови обіцяють учасникам мітингів за Януковича і Тимошенко?

Які умови обіцяють учасникам мітингів за Януковича і Тимошенко?

Кандидати в президенти активно шукають людей на мітинги перед другим туром. Судячи з усього, регіонали налаштовані більш серйозно. В усякому разі з десяти вакансій в інтернеті "люди на мітинг" у восьми випадках роботодавцями виявилися регіонали. Причому виходити на роботу, як розповіли по оголошенням, потрібно вже через пару днів.

Як і раніше, беруть людей від 16 до 60 років. Особливих навичок від мітингуючих не вимагають.

"Вам не потрібно що-небудь говорити. Просто стояти і махати прапором. Ми підберемо вам варіант більш вигідний для вас матеріально і у вашому районі", - розповів хлопець, який назвався Андрієм.

Ораторських здібностей від агітаторів теж не вимагають.

"Вам не обов"язково бути симпатиком кандидата в президенти - переконувати людей не потрібно. Вам видадуть інформаційний матеріал і розкажуть, як хвалити кандидата", - розповів роботодавець Георгій.

Умови роботи у лідера опозиції вигідніші.

"Час роботи у нас коштує 15-20 гривень, - розповів по телефону Андрій. - Працювати треба до 10-14 годин, так що на 200 гривень на день можете розраховувати".

Разом із "живими" грошима тут обіцяють і "соцпакет" - кашу з тушонкою або консервами, гарячий чай, шкарпетки, валянки, намети з обігрівом і обігрівачі "УФО" на вулиці. "Ми розуміємо, що зараз дуже холодно, але не переживайте - мерзнути не будете", - розповів ще один посередник Олексій.

Стояти за Тимошенко доведеться всього за 10-15 грн. в годину, та й той час мітингів обмежується 4-6 годинами. "Максимум заробите в день 80 гривень, харчуванням забезпечимо", - відповіли за оголошенням. А ось зігріватися потрібно буде своїми силами. "Ну що сказати, одягайтеся тепліше", - порадили нам.

Цікаво, що в обох таборах посередники намагаються демпінгувати, щоб заробити собі копійку.

"Всі вакансії на мітинги в центрі міста закриті. Але якщо у вас є досвід і ви дуже маєте потребу в грошах, постараюсь що-небудь для вас зробити. Але це буде коштувати менше - близько 10 грн. За годину", - пояснила якась Олександра. І це при тому, що в 2007 році за таку роботу не платили менше 30 гривень.

Роботодавці кажуть, що не забезпечують житлом мітингувальників, хоча в акціях, схоже, беруть участь не тільки кияни. Як розповів президент асоціації малих готелів та апартаментів України Дмитро Заруба, попит на тимчасове проживання в столиці підвищився.

"Мітингувальників найчастіше розміщують на недорогих базах відпочинку і в невеликих готелях на околиці столиці. Ажіотаж на тимчасове житло буде за кілька днів до другого туру", - говорить він. Ймовірно, ціни на таке житло підвищаться на 20%.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Які умови обіцяють учасникам мітингів за Януковича і Тимошенко?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути