середа, 24 лютого 2021 12:02

Як українці ставляться до санкцій проти Медведчука - опитування

Як українці ставляться до санкцій проти Медведчука - опитування
Перший раз про таке рішення чують 25%. Фото: pixabay

Дію санкцій проти кума Путіна Віктора Медведчука і його дружини підтримують 58% українців.

Знають про їх запровадження 75%, серед яких 40% добре знають, 35% – щось чули, про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

"58 відсотків підтримують рішення РНБО, 28 відсотків – не підтримують. Серед тих, хто добре знають про це рішення, 73 відсотки говорять про його підтримку, 23 відсотки – протилежної думки", - повідомили в результатах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попри санкції, Медведчуку й Козаку нічого не загрожує

Уперше про таке рішення чують 25%. Водночас 52% опитаних вважають, що рішення про санкції спричинене проросійською позицією депутата. 30% думають, що це розбірки між олігархами. 16% стверджують, що це спроба повернути у власність держави трубопровід, 13% переконані, що це вказівка з боку США, а 10% говорять про тиск на опозицію.

Дослідження проводили 22-23 лютого методом телефонних інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Опитали 2500 осіб від 18 років в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2%.

Проти співголови ОПЗЖ Віктора Медведчука та його дружини, телеведучої Оксани Марченко запровадили санкції на 3 роки. Проти цих осіб санкції застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму. Його розслідує СБУ. Під санкції потрапили компанії, зареєстровані в Португалії, Молдові та інших країнах. Наклали санкції на 5 компаній, які є власниками літаків, що здійснювали прямі польоти з Києва в Москву.

Зараз ви читаєте новину «Як українці ставляться до санкцій проти Медведчука - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути