Ексклюзиви
пʼятниця, 09 лютого 2018 17:08

"Як тільки станемо потугою, центр переміститься з Москви до Києва" - кіборг

"Як тільки станемо потугою, центр переміститься з Москви до Києва" - кіборг
Україні потрібно відбутися, як державі. Тоді російський імперський проект зазнає поразки, вважає кіборг Андрій Шараскін. Фото: скульптура "Козак-переможець" біля центральної будівлі СБУ у Києві

Україні потрібно відбутися як державі, тоді Росія програє війну. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав керівник організації "Дія", захисник Донецького аеропорту Андрій Шараскін.

"Як тільки станемо потугою на сході західноєвропейської цивілізації - російський імперський проект відразу опиниться під сумнівом, бо базується на гегемонії над Україною. Тоді центр закономірно переміститься з Москви до Києва", - сказав він.

"Внутрішній виклик не міняється — нездатність порозумітися і виставити пріоритет", - додав кіборг.

Водночас в країні відбувається реванш "попередників", вважає Шараскін.

"Причому, тотально. Практично, по всіх областях. У нас бізнес-управлінці держави вищого ґатунку. Вони думають - простіше домовитися і віддати частину, ніж втратити все. Є інтерес нації, потрібно її мобілізувати. Але влада обрала інший шлях", - сказав він.



"На війні зрозуміли просту річ — коли знаємо, де ворог, його бачимо, ідентифікуємо, то сидячи в окопі поруч із побратимом в цей момент абсолютно не важливо, якою мовою він розмовляє, його віросповідання, а тим паче, яких він політичних поглядів. Війна — дуже жорстка і безкомпромісна. Тому у гуманітарній сфері найважливіше знайти точки, які цю країну об'єднають. Прецедент є. У 1914-му році у Харкові, Одесі, Львові, Києві ті категорії, які мислити собі не могли, що скандуватимуть "Слава Україні", заскандували, а у Києві проспект назвали на честь провідника українських націоналістів Степана Андрійовича", - резюмував Шараскін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банкова може розіграти дострокові вибори - Тягнибок

У п'ятницю, 9 лютого, у колонній залі Київської міської ради проходять п'яті Бандерівські читання. Їх організував недержавний аналітичний центр "Українські студії стратегічних досліджень" і Науково-дослідний інститут українознавства. На фахову дискусію зібралися науковці, політики, політологи, дипломати, філософи та учасники війни на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Як тільки станемо потугою, центр переміститься з Москви до Києва" - кіборг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути