середа, 07 листопада 2012 07:48

Айвазовська: 194 округ не потребує перевиборів

Айвазовська: 194 округ не потребує перевиборів
Ольга Айвазовська: "На окремих цих округах не можливо вже поновити результати волевиявлення виборців". Фото: osvita.ua

Координатор виборчих програм громадської мережі "Опора" Ольга Айвазовська вважає, що ситуація із перевиборами на п'яти округах неоднозначна. До цього списку включений округ, який не потребує цього, хоча ті округи, де дійсно потрібно провести перерахунок або перевибори – не були включені до списку.

Про це вона сказала в коментарі Gazeta.ua.

"На окремих цих округах не можливо вже поновити результати волевиявлення виборців, оскільки зіпсована частина бюлетенів, або втрачено оригінали протоків, які знаходилися в окружних комісія. Грубо кажучи, то частини виборчої документації немає в первинному вигляді. Хоча, звичайно, це стосується не всіх округів", - повідомила Азвазовська, коментуючи необхідність постанови ЦВК щодо перевиборів на 5 проблемних округах, а не просто перерахунку голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевибори - єдиний варіант компромісу, який міг запропонувати за нинішніх умов ЦВК - Фесенко

Також вона підкреслила, що є округ, на якому зовсім не потрібні перевибори: "194 округ, по якому теж прийнято рішення, то він цього не потребує, зважаючи на те, що основний кандидат переміг із великим відривом, і жодних документів не втрачалося".

Окрім того, координатор виборчих програм громадської мережі "Опора" зазначила, що "є ще й інші округи, які не входять до цих п'яти, де якраз документація зникла, або була зіпсована. Тут неоднозначна ситуація в кожному з округів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЦВК є 30 днів, щоб призначити перевибори - Забарський

Нагадаємо, 6 листопада парламент рекомендував ЦВК провести перевибори в п'яти проблемних округах - №94, 132, 194, 197, 223. Раніше ЦВК визнав неможливість встановлення достовірних результатів виборів на цих округах. ЦВК визнала необхідність проведення повторних виборів в цих округах і звернувся до Верховної Ради з проханням призначити проведення повторних виборів.

194 округ належить до п'яти проблемних округів, на яких ЦВК визначила необхідність проведення перевиборів. ЦВК досі не може отримати даних опрацювання протоколів. На окрузі визнали перемогу "Батьківщинівця" Миколи Булатецького, який переміг почесного президента ПАТ "Азот" Валентину Жуковську і випередив її більш ніж на 12 тисяч голосів.

Зараз ви читаєте новину «Айвазовська: 194 округ не потребує перевиборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути