субота, 14 квітня 2018 13:45

Ахметов збагатився, Порошенко збіднів - рейтинг багатіїв

Ахметов збагатився, Порошенко збіднів - рейтинг багатіїв
Президент Петро Порошенко бідніє, олігарх Рінат Ахметов багатшає. Фото: відкриті джерела

Олігарх Рінат Ахметов продовжує бути найбагатшою людиною в Україні. У порівнянні з минулим роком його статки збільшилися на третину і склали $ 3,1 млрд. Натомість президент Петро Порошенко збіднів на $47 млн.

Про це свідчить рейтинг журналу "Фокус"

Власник групи SCM, Рінат Ахметов є потужним гравцем в галузях металургії, паливно-енергетичного комплексу, фінансів, нафтогазового сектора і медіаринку, пише видання.

На другій і третій позиції - співвласники групи "Приват" Ігор Коломойський ($1,6 млрд) і Геннадій Боголюбов ($1,5 млрд).

Четвертий - власник групи EastOne Віктор Пінчук ($1,4 млрд).

Замикає п'ятірку власник групи Ferrexpo Костянтин Жеваго зі статком у $1 млрд, він піднявся в рейтингу.

Президент Петро Порошенко спустився на одну сходинку вниз і посідає 11 місце. Статки власника Roshen, Укрпромінвест-Агро зменшилися з $589 до 542 млн.

Сумарний статок сотні найбагатших українців за минулий рік зріс майже на $2 млрд. Загальний же капітал сотні найбагатших людей країни склав $27 мллрд.

Наприклад, сумарний капітал 100 найбагатших людей Чехії - $ 15 млрд, Нідерландів, країни куди більш багатою, ніж Україна - $ 16 млрд, такою ж сумою володіють 100 найбагатших мешканців Швеції.

На прес-конференції президент заявляв журналістам: "Я не хочу зараз обговорювати своє життя, але повірте мені, воно не цукор".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко знайшов спосіб переобратися

Президент Петро Порошенко володіє понад 100 компаніями в Україні, Росії, Польщі, Іспанії, на Кіпрі, в Угорщині, Литві і КНР, Британських Віргінських островах та у Нідерландах. Серед його активів - кондитерська корпорація "Рошен".

Зараз ви читаєте новину «Ахметов збагатився, Порошенко збіднів - рейтинг багатіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути