четвер, 29 березня 2018 14:35

Порошенко знайшов спосіб переобратися

Порошенко знайшов спосіб переобратися
Президент Петро Порошенко хоче перемогти на виборах за допомогою депутатів-мажоритарників. Фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко за домопогою депутатів-мажоритарників і їхніх людей на керівних посадах у виконавчій вертикалі хоче перемогти на виборах.

Про це повідомляє сайт "Українська правда"

Порошенко мусить тепер починати підготовку до виборів. Не тому, що він якийсь особливий чи у нього найгірші шанси. Головна причина раннього старту в тому, що Петро Олексійович – уже президент. Тоді маєш у рукаві вельми вагомий козир – величезний держапарат, йдеться у публікації.

Восени минулого року у Верховній Раді з'явилися зміни до закону про держслужбу. Тоді Порошенко повернув собі право звільняти й призначати голів ОДА та РДА в обхід конкурсів.

Приблизно тоді ж команда президента почала предметні переговори з впливовими депутатами-мажоритарниками про спільну роботу в регіонах.

"Вони кажуть, що от, ми даємо вам всю владу в області, можемо тепер легко поставити і губернатора вашого. Але ви тоді працюєте на перемогу Порошенка. І офіційно, не збоку десь. Заходьте, очолюйте штаби і поїхали", – розповів один із депутатів, з якими така розмова велась.

Порошенко мусить тепер починати підготовку до виборів

Порошенко почав співпрацювати з групою "Континіум" нардепа Степана Івахіва (група "Воля народу" у парламенті), призначивши головою Волинської ОДА Олександра Савченка. Таким чином створюючи противагу олігарху, бізнес-парнтеру Ігоря Коломойського Ігорю Палиці (голова Волинської облради). Адже Волинь поступово перетворюється на "удільне князівство" останнього, пише ЗМІ.

Також президент веде переговори з іншим впливовим мажоритарником. Йдеться про власника мережі будівельних гіпермаркетів "Епіцентр", нардепа Олександра Герегу.

На останніх місцевих виборах створена Герегою регіональна партія "За конкретні справи" виграла вибори у Хмельницьку облраду. Тож для Порошенка дружба з Герегою - це "взаємовигідне партнерство".

Першою ластівкою цієї дружби стало те, що два тижні тому вихідець з команди Гереги Андрій Шинькович, який після виборів увійшов у фракцію БПП у Раді, став в.о. голови хмельницького осередку президентської партії.

Зараз ведеться узгодження кандидатури нового глави Хмельницької ОДА. Розглядають на цю посаду саме людину Гереги.

І хоч суть і деталі "великої стратегії" Порошенка з переобрання на другий термін поки що залишаються нез'ясованими до кінця, механізм їхньої реалізації уже очевидний. Прізвища виконавців, які реалізуватимуть ідеї центру в регіонах, почали переходити з неофіційних розмов у тексти указів президента.

І, як в команді Порошенка, це "тільки початок", повідомляє ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко публічно заявив, що збирається йти на другий термін

Наступні вибори президента в Україні мають відбутися у березні 2019‑го, парламенту - в жовтні того ж року.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко знайшов спосіб переобратися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути