вівторок, 17 червня 2014 12:18

Ахметов заплатив за те, щоб про нього не згадували - Соскін

Ахметов заплатив за те, щоб про нього не згадували - Соскін
Фото: job-sbu.org

Донецький олігарх Рінат Ахметов має зобов'язання перед екс-президентом Віктором Януковичем і особисто перед Путіним. Саме цим зумовлена його мовчанка щодо подій на Донбасі. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олег Соскін.

"За свою нейтральну позицію Ахметов домовився з українською владою. Мовляв він мовчатиме і його не чіпатимуть і не згадуватимуть. Думаю, він виплатив певні суми деяким людям, а також профінансував спецоперацію щодо визволення Маріуполя. Там у Ахметова два металургійні комбінати. Міг би ще давати, наприклад, на укріплення кордону. Але боїться, бо залежний від Москви. Думаю, у Кремля та Януковича є компромат на Ахметова. А саме те, яким чином він став мультиміліардером, йдеться навіть і про вбивства. Бо в іншому випадку, як можна мовчати, коли руйнуються твої підприємства?", - пояснив експерт.

Нагадаємо, що протягом усього часу, коли на Донбасі точаться воєнні дії, місцевий олігарх Рінат Ахметов зробив кілька звернень, в яких засудив дії бойовиків. Проте ні фінансової підтримки, ні якихось інших практичних спроб щодо залагодження ситуації в Донецькому регіоні Ахметов не зробив. Після поглиблення кризи він залишив Донбас та перебрався до Києва.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов заплатив за те, щоб про нього не згадували - Соскін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути