понеділок, 07 квітня 2014 10:54

Ахметов хоче того, що й Путін - політолог

Ахметов хоче того, що й  Путін - політолог
Фото: www.pravda.com.ua

Політолог Володимир Фесенко вважає, що у захопленні держбудівель у східних областях України винна місцева влада. Проте, він зауважив, що подібні сепаратистські рухи виникають час від часу у тих самих регіонах.

"Чому це вдається в Харкові, Луганську, Донецьку, але не вдається в Дніпропетровську і в Одесі? Я думаю, що це значна провина місцевої влади. Це ж проявлялося раніше, отже мала бути посилена охорона, чого не було", - сказав він у коментарі Gazeta.ua.

На думку політолога, до місцевих заворушень причетний олігарх Рінат Ахметов, інтереси якого наразі збігаються з інтересами Росії.

"І в Донецьку, і в Луганську місцева влада, а особливо еліта ведуть подвійну гру. Це подвійна гра Ахметова. Він формально проявляє лояльність до нової київської влади, але реально, якщо не сприяє таким сепаратистським виступам, то й не перешкоджає їм. Донецька міліція та СБУ - це  фактично люди Ахметова, а не представників центральної влади", - зазначив Фесенко.

"Інтереси Ахметова збігаються з інтересами Росії. Росія виступає за федералізація, а Ахметов хоче максимальної автономії для Донбасу з тим, щоб залишитися господарем Донбасу", - додав експерт.

Він вважає, що придушувати сепаратистський рух повинна Національна гвардія та СБУ.  Подібні практики застосовує у себе США.

"Враховуючи нинішню ситутацію, потрібна спецоперація з СБУ. Зараз є необхідність введення в ці місця посилених загонів Національної гвардії. Адже це їх функція.  В США, для порівняння, масовими заворушеннями на місцях займається саме національна гвардія", - сказав Фесенко.

 Нагадаємо, що проросійські активісти 6 квітня захопили будівлі Донецької обласної державної адміністрації, Луганської та Харківської ОДА, а також місцеві приміщення Служби безпеки.

Раніше журналіст УП Сергій Лещенко заявив, що у березні або квітні олігарах Рінат Ахметов зустрічався з Володимиром Путіним у Москві.  "Я так розумію, результат - сьогодні на вулицях Донецька, - зазначив Лещенко. - Сепаратистський безлад, влаштований у Донецьку, був би неможливий, якби Ахметов чітко і однозначно сказав своє слово. А поки він продовжує не втручатися, шантажуючи нову владу в Києві".

Зараз ви читаєте новину «Ахметов хоче того, що й Путін - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути