Ексклюзиви
четвер, 30 березня 2017 15:47

Аграрна партія здатна подолати прохідний бар'єр на парламентських виборах – соціологи

Аграрна партія здатна подолати прохідний бар'єр на парламентських виборах – соціологи
Заступник голови Аграрної партії Денис Марчук каже, що Аграрна партія заявила про себе як про одного з ключових гравців на політичній арені та готова сформувати свою фракцію у Верховній Раді

5,8% голосів – з таким прохідним відсотком аграрії увійшли б до Верховної Ради України, якби вибори відбулися наприкінці лютого цього року. Такі дані всеукраїнського соціологічного дослідження, проведеного Центром з інформаційних проблем територій НАН України 21–25 лютого 2017-го.

"Сьогодні до парламенту могли б потрапити сім політичних сил: ВО "Батьківщина", Радикальна партія Олега Ляшка, БПП "Солідарність", "Самопоміч", Опозиційний блок, Аграрна партія, альянс ВО "Свободи", "Національного корпусу" та "Правого сектора". На межі проходження опинилися б партія "За життя", "Укроп" та "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі", – говорить директор Центру з інформаційних проблем територій НАН України Петро Жук.

На кінець лютого лише 40% виборців визначилися, за яку партію голосуватимуть, кажуть науковці. Автори дослідження змоделювали можливий перерозподіл голосів і розрахували результат при явці 60%.

"5,8% – це цілком реальний показник. Впевнений, якщо в 2019 році будуть календарні вибори до парламенту, Аграрна партія претендуватиме навіть на значно більший результат. Попереду ще ряд виборів в об'єднаних територіальних громадах. Наступні – вже 30 квітня, де Аграрна партія бере активну участь. Я переконаний, цього разу члени нашої партії теж займуть досить сильну позицію і будуть представлені в більшості новостворених громад", – говорить заступник Голови Аграрної партії Денис Марчук.

За словами політика, проведене соціологічне дослідження ще раз підтверджує, що Аграрна партія заявила про себе як про одного з ключових гравців на політичній арені і реального претендента до майбутніх парламентських виборів, здатного сформувати свою фракцію у Верховній Раді.

"Це було зрозуміло ще на місцевих виборах 2015 року, де ми здобули 5 результат і мали показник, якщо брати в загальнонаціональному рівні, більше 7%. І вже зараз бачимо, що на виборах в ОТГ, восени і взимку, ми займали фактично 3 позицію за кількістю депутатів, яких обирали за партійними списками", – зазначає Денис Марчук.

Аграрії впевнені у потенціалі своєї партії, адже побудували її не на популістських гаслах, а на реальних економічних показниках.

"Сьогодні – на фоні загального зубожіння народу, війни, яка триває в Україні вже досить довго, корупції, яка поглинула буквально усі сфери життя – люди розчаровуються в партіях і лідерах, які спекулюють популістськими гаслами. Ми ж ідемо до людей із конкретною економічною програмою порятунку країни. Ідея в нас проста – люди праці і земля здатні забезпечити Україну всім необхідним, забезпечити достойне життя для кожного", – вважає заступник голови Аграрної партії Денис Марчук.

Зараз ви читаєте новину «Аграрна партія здатна подолати прохідний бар'єр на парламентських виборах – соціологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути