вівторок, 13 грудня 2011 16:37

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Адвокати: Тимошенко можуть доставити на судове засідання на ношах

Адвокати: Тимошенко можуть доставити на судове засідання на ношах

Захист екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко не виключає, що її можуть доставити на судове засідання в четвер навіть на ношах.

"Хотілося б вірити, що суд оголосив перерву для того, щоб з'ясувати суперечності в медичній документації (про стан здоров'я Тимошенко), а не зробив перерву для того, щоб фізично доставити на завтрашнє засідання (екс-прем'єра)", - сказав адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк журналістам у вівторок після закінчення засідання Апеляційного суду Києва.

"Ми не виключає того, що ця перерва (у засіданні суд) оголошена для того, щоб доставити Юлію Володимирівну в будь-якому вигляді, в будь-якому стані на судове засідання, щоб його провести", - підкреслив адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов: "нашу Юлю" хочуть знищити фізично, її катують та знущаються

Відповідаючи на запитання, чи може це бути зроблено насильно, Плахотнюк сказав: "Виходить, насильно".

Відповідаючи на запитання, чи можуть Тимошенко внести на ношах до зали судових засідань, захисник екс-прем'єра Юрій Сухов сказав: "На жаль, можуть все. До речі, у тій довідці, яку сьогодні (у вівторок) надала прокуратура, разом з тим, що зазначено, що Тимошенко перебуває у важкому стані, також написано, що вона не потребує нейрохірургічного лікування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко сама відмовилась від присутності на розгляді апеляції

У свою чергу, адвокат Микола Сірий зазначив, що ті медичні документи, які представлені на засіданні у вівторок, "свідчать про те, що сторона звинувачення чинить тиск на медичних працівників".

Нагадаємо, що сьогодні, 13 грудня, колегія суддів Апеляційного суду Києва, яка розглядає скаргу на вирок екс-прем'єру Тимошенко, перенесла розгляд апеляції на 10.00 14 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу живою Тимошенко не потрібна - Власенко

У мотивувальній частині ухвали суду йдеться: "Суд приходить до необхідності оголошення перерви для надання повторної можливості участі Тимошенко в засіданні".

Зараз ви читаєте новину «Адвокати: Тимошенко можуть доставити на судове засідання на ношах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути