четвер, 06 вересня 2012 09:25

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Адвокати наполягають на відхилення позову американців проти Тимошенко

Адвокати наполягають на відхилення позову американців проти Тимошенко
Адвокати посилаються на неможливість Тимошенко бути присутньою у суді. Фото: fakty.ictv.ua

Захист екс-прем'єра України Юлії Тимошенко має намір подати клопотання про відхилення по причині юрисдикції позову Universal Trading & Investment Co. Inc, поданого проти неї у федеральний суд Нью-Йорка, сказав адвокат Тимошенко Кеннет Маккалліон.

Компанія Universal Trading & Investment Co. Inc. (UTICo) має намір стягнути в Нью-Йорку з очолюваної Тимошенко в 1990-і роки корпорації Єдині енергетичні системи України (ЄЕСУ) близько 18,3 мільйони доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таке "видовище" як Тимошенко в душі "вищому керівництву" не цікаве - "регіонал"

"Ми маємо намір представити 7 листопада клопотання про відхилення позову Universal Trading & Investment Co. Inc унаслідок юрисдикції, а також неможливості пані Тимошенко приймати заочну участь в суді через її погіршення стану здоров'я ", - сказав Маккалліон журналістам після перших досудових слухань.

Суддя Пол Кротті в середу погодила графік подачі клопотань сторін, на які відведено місяць до 5 жовтня. Відповіді за клопотаннями повинні бути представлені до 26 жовтня.

Екс-прем'єр не буде брати участь у відеобесіди з американським судом, хоча позивач наполягає на тому, що стан її здоров'я дозволяє відповідати на питання, і посилається на офіційне проведений медичний висновок.

Захист Тимошенко відстоює іншу точку зору. "У нас є медичні документи від незалежних європейських лікарів про те, що Юлія Тимошенко за станом свого здоров'я не може заочно брати участь у процесі в Нью-Йорку", - сказав адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тимошенко просила мене повернутися"

Як повідомлялося, 31 травня Тимошенко направила в нью-йоркський суд відгук на поданий до неї позов американської компанії Universal Trading & Investment Co. (UTICo).

Тимошенко в жовтні 2011 року була засуджена до семи років позбавлення волі за перевищення влади при підписанні в 2009 році газової угоди з РФ, зараз вона відбуває покарання в жіночій колонії в Харкові. З 9 травня 2012 року вона лікується в лікарні в Харкові, у неї діагностована міжхребцева грижа.

Зараз ви читаєте новину «Адвокати наполягають на відхилення позову американців проти Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути