середа, 29 травня 2013 16:16

Адвокат побитих журналістів: Звільнення Тітушка під заставу буде оскаржене

Адвокат побитих журналістів: Звільнення Тітушка під заставу буде оскаржене
Адвокат повідомила, що досудове розслідування проводиться за фактом перешкоджання журналістській діяльності. Фото: facebook.com/sodel.vlad

Адвокат журналістів Ольги Сніцарчук та Влада Соделя вимагає застосування до Вадима Тітушка іншого запобіжного заходу, ніж грошова застава, та залучення до кримінального провадження, окрім нього, інших осіб, які брали учать в інциденті.

Про це сьогодні на брифінгу біля МВС сказала адвокат журналістів Вікторія Кіріна.

"Ця ухвала буде нами оскаржена. Ми зробимо все можливе, щоб стосовно Тітушка був обраний інший запобіжний захід, ніж застава. Наступний момент - залучення до провадження інших осіб, яких сьогодні розглядають як не встановлених. Проте є достатньо відеоматеріалів, очевидців, які підтверджують, що дані особи можуть бути викликані, допитані та за наявності підстав також притягнуті як підозрювані", - сказала вона.

Адвокат повідомила, що досудове розслідування проводиться за фактом перешкоджання журналістській діяльності.

"Всі чутки про те, що досудове розслідування проводиться виключно як злочин у формі хуліганства, сьогодні не підтвердилися. Ольга і Владислав у цьому судовому розслідуванні є потерпілими. Ми вживаємо всіх можливих заходів, щоби залучити до розслідування усіх очевидців, тому якщо певні журналісти мають записи, фото та відео або просто перебували поруч із Ольгою та Владиславом, закликаємо звертатися до нас і ділитися матеріалами, які можна буде використати, щоб забезпечити належне досудове розслідування. Ми контролюємо процес, щоби не було штучного затягування, щоб слідчі дії проводилися активно", - сказала Кіріна.

Вона нагадала, що є окреме досудове розслідування за фактом протиправної бездіяльності правоохоронців.

"Сьогодні адвокат займається тим, щоб до справи долучили матеріал, якій свідчить, що представники правоохоронних органів не вжили необхідних заходів, щоб попередити правопорушення", - підсумувала адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат побитих журналістів: Звільнення Тітушка під заставу буде оскаржене». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути