пʼятниця, 23 листопада 2012 10:33

Адвокат: Не лише світова громадськість, але й в Україні розуміють, що Луценко не скоїв жодних злочинів

Адвокат: Не лише світова громадськість, але й в Україні розуміють, що Луценко не скоїв жодних злочинів
Ігор Фомін. Фото: tyzhden.ua

Як світова громадськість, так й в Україні всі добре розуміють, що екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко не вчиняв жодних злочинів.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав захисник Луценка Ігор Фомін.

"Я вважаю, що рішення Апеляційного суду, безумовно, є незаконним. Воно не відповідає, ні процедурі кримінального процесу, ні суті справи, доказами які були здобуті по цій кримінальній справі стосовно позиції захисту Юрія Луценка і самого Юрія Луценка. Я вважаю, що Юрій Луценко, як і його захист, захищали не тільки Юрія Луценка, але й законність в нашій державі. Тобто, щоб рішення суду відповідало тим обставинам і тим фактам, які були вивчені при розгляді справи", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин пропонує заборонити заносити до сесійної зали сторонні предмети

За його словами, Луценко "отримав ухвалу, яка визнала вирок Печерського суду як таким, що вступив в силу за те, що він не мав можливості і не робив нічого, аби обмежити права Давиденка". "На сьогодні і на вчора, за вимогами закону України, на це мав можливість лише Апеляційний суд Києва. Це повноваження лише суду.  Юрій Луценко засуджений за те, що не приймав цих рішень", - додав він.

Окрім того, він нагадав, що майже два роки Луценко утримується під вартою, тому "з юридичної точки зору це рішення не має для нас наслідків, оскільки воно поглинається тими чотирма роками, які він отримав по першому вироку, але воно важливе з точки зору правосуддя України. Сьогодні захист і сам Юрій Луценко захищали не Луценка, а захищали закон в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович сприймає поняття "свобода" як власну загрозу - Тимошенко

Відповідаючи на запитання, чи вплине рішення Європейського суду з прав людини на відношення влади, він сказав: "Складно коментувати, які рішення, за яких умов приймає на сьогодні влад а в Україні, я не знаю, яким чином вони формують свою точку зору, свою думку. Я вважаю, що сьогодні всі, не тільки Європа, США, Росія чітко показали свою точку зору щодо цих процесів. Ніхто не має розуміння, що то є переслідування за скоєння кримінальних злочинів, всі розуміють, що то є переслідування політичних опонентів".

Захисник зауважив, що "не лише в США, Росії, Європі, але й в Україні громадськість розуміє, що Юрій Луценко не скоював жодних злочинів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники опозиції залишили засідання робочої групи ВР

Нагадаємо, 22 листопада, колегія суддів Апеляційного суду Києва підтвердила законність вироку Печерського суду, який визнав винним екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка в недбалості при продовження оперативно-розшукової справи щодо водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Довіденка.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат: Не лише світова громадськість, але й в Україні розуміють, що Луценко не скоїв жодних злочинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути