понеділок, 21 листопада 2011 14:16

Спецтема: Луценко за ґратами

Адвокат Луценка переконаний, що данні свідків працюють на сторону захисту

Адвокат Луценка переконаний, що данні свідків працюють на сторону захисту

Адвокат екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олексій Баганець впевнений, що сьогоднішні свідчення працюють на сторону захисту.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Сьогодні допитали представницю Пенсійного фонду. Вона підтвердила, що пенсію було призначено Приступлюку відповідно до вимог закону і відповідно до нормативно документів, які регулюють діяльність Пенсійного фонду. Коли прокурори сказали, що свідчення давали на їхню користь, то стосувалося визначення розрахунку вислуги років", - наголосив захисник.

Він пояснив, що згідно з вимогами нормативних документів Пенсійного фонду, одним із необхідних документів, які мають направляти до Пенсійного фонду для призначення пенсії, є розрахунок вислуги років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурор упевнений: свідок у справі Луценка говорив не на користь екс-міністра

"Не зважаючи на те, що ми переконали її в тому, що був документ Пенсійного фонду, де було написано, що документ про вислугу років має бути в пакеті документів, які необхідні для призначення пенсії, вона продовжувала наполягати, що це не є обов'язковий документ, який необхідно долучати. Це пояснюється дуже просто: вона працівник відділу з контролю за правильністю призначення пенсії. Якщо вона визнає, що була зобов'язана долучити цей розрахунок до матеріалів, то не МВС мало б відповідати за незаконно призначену пенсію, а повинні відповідати працівники Пенсійного фонду. Тому вона категорично уходила від відповіді", - переконаний Баганець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Луценка поки нічого не знає про нову справу проти екс-міністра

За словами захисника, найголовніше у допиті цього свідка, - це які вона покази давала на досудовому слідстві:

"На досудовому слідстві вона почала давати оцінку правильності розрахунку вислуги років, необхідної для призначення пенсії Приступлюку, хоча суду сказала, що "я не була зобов'язана перевіряти розрахунок пенсії". А слідчим вона давала конкретні відповіді — що, якби був такий розрахунок, то у них обов'язково б відмовили у призначенні пенсії Приступлюку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокуратура тисне на свідків - Луценко

"Те, що Приступлюк не мав отримувати пенсію за вислугу років тому що він не досяг 60 років — це вибачте, брєд повний, і вона це визнала сьогодні на засіданні", - підкреслив адвокат.

"Вона заявила, що таких свідчень не давала, хоча такі показання є і в протоколі і в обвинувальному висновку, на який посилався Юрії Луценко. Вважаю, що свідок до допиту ретельно готувалася", - додав Баганець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко: у ГПУ ще не знають, що справа розвалюється

Водночас, він переконаний, що вона не була сьогодні свідком обвинувачення, тому що заявила, що їй нічого не відомо про злочини, які інкримінуються Луценку.

Щодо іншого свідка, то, за словами Баганця, він теж заявив, що йому нічого не відомо про злочини, які інкримінуються Луценку.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Луценка переконаний, що данні свідків працюють на сторону захисту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути