середа, 26 січня 2011 08:59

Адвокат: Батьків затриманих націоналістів залякують в міліції

Адвокат: Батьків затриманих націоналістів залякують в міліції

Батьків затриманих активістів ВО "Свобода" та "Тризуб" ймовірно залякують, аби ті не робили шуму навколо арешту їхніх дітей.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив лідер житомирського осередку "Свободи", адвокат Сидір Кізін.

Зокрема, за словами Кізіна, до Едуарда Андрющенка, якого тримають в ізоляторі за те, що він жбурнув у пам'ятник Дзержинському фарбою, не пускають адвоката та матір.

"Адвокат з мамою приїжджають, щоб зустрітись із хлопцем. Слідчий їм каже: "Приїжджайте, приїжджайте". Але зрештою Едуарда їм не показують. Тобто не відомо що із хлопцем. Можливо, там є якійсь побої і його не хочуть показувати", - припустив Кізін.

Водночас, він додав, що до деяких затриманих допустили адвоката.

"Але адвокат договір уклав і все. Більше його не пускають до роботи. У Запоріжжі відбуваються дивні справи", - підкреслив "свободівець".

Політик стверджує, що звернувся із заявою до омбудсмена Ніни Карпачової.

"У неї нібито тепер тримають цю справу під контролем", - сказав юрист.

За інформацією ВО "Тризуб" імені Степана Бандери, на цей час під вартою перебувають чотирнадцять активістів: Андрій Стемпіцький, Степан Бичек, Анатолій Онуфрійчук, Василь Абрамів, Пилип Таран, Василь Лабайчук, Ігор Загребельний,Олексій Зануда, Віталій Вишнюк, Юрій Гудименко, Роман Хмара, Юрій Пономаренко, Едуард Андрющенко, Артем Циганок.

Як відомо, 28 грудня невідомі зловмисники пошкодили погруддя Сталіна, відрізавши йому голову. Організація "Тризуб" заявила, що це її прихильники обезголовили пам'ятник.

31 грудня  невідомі підірвали пам'ятник Сталіну в Запоріжжі.

10 січня всеукраїнська організація "Тризуб" заявила про масові арешти своїх членів за підозрою в руйнуванні 31 грудня 2010 року пам'ятника Сталіну в Запоріжжі.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат: Батьків затриманих націоналістів залякують в міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути