понеділок, 12 травня 2008 16:07

Яценюк: Україна здатна забезпечити продовольчу безпеку Європи

Україна здатна забезпечити продовольчу безпеку Європи. Про це сьогодні заявив голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк під час відкриття Першої міжпарламентської конференції представників депутатських груп дружби парламентів України та країн-членів Європейського Союзу на тему "Міжпарламентська співпраця Україна-ЄС".

За його словами, ера дешевих продуктів, яка розпочалася ще у 50-х роках ХХ століття завершилась і, "швидше за все, назавжди". Тому питання співпраці в аграрно-продовольчому секторі для ЄС на сьогоднішній день є критичним.

"Україна як один з найбільших гравців на Європейському континенті щодо аграрного ринку здатна сьогодні забезпечити такий елемент, як продовольча безпека, в тому числі і Європи", - сказав Яценюк.

Крім того, на думку спікера, Україна має перспективи співпраці з ЄС у питаннях енергетичної безпеки, а також і в політичному аспекті, пише РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: Україна здатна забезпечити продовольчу безпеку Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути