неділя, 15 липня 2012 15:39

Яценюк сходив на прощу до Зарваниці і набрався віри в перемогу

У неділю, 15 липня голова Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк взяв участь у всеукраїнській прощі до Марійського духовного центру у селі Зарваниця на Тернопільщині та у святій Літургії, яку очолив глава Української Греко-Католицької церкви Блаженніший Святослав та архієреї УГКЦ.

Протягом усієї Літургії ішов сильний дощ.

"Знаково, що сьогодні ішов дощ, - сказав Яценюк в інтерв'ю журналістам після літургії. - Це гарний Божий знак. Думаю, що цей дощ змиє все погане, що є в Україні".

"Ця проща дала нам багато сил, наснаги, впевненості й віри. Віри в майбутнє і в наші сили", - сказав він.

Яценюк пригадав, що вперше потрапив до Зарваниці наприкінці 80-х років разом із батьком та дядьком.

"Тоді в Зарваниці ще нічого не було, крім святого джерела. За понад 20 років тут змінилося дуже багато. Коли я приїхав сюди вдруге, коли вже все побудували, - не міг впізнати місця. Але спогади залишилися відтоді, як я був тут із батьком", - зазначив Яценюк.

"Те, що сьогодні Зарваниця стала одним із основних духовних центрів України, – велика заслуга церкви і людей", - додав він.

Село Зарваниця добре відоме для християн цілющим джерелом та появою біля нього чудотворної ікони Пресвятої Діви Марії. Сьогодні це одна з найбільших святинь Української Греко-Католицької Церкви. Її також віднесено до переліку 15 найвизначніших святинь католицького світу, пов'язаних із об'явленням Діви Марії.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк сходив на прощу до Зарваниці і набрався віри в перемогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути