понеділок, 30 січня 2012 15:49

Яценюк розповів, чому опозиція не братиме участі у переписуванні Конституції

Яценюк розповів, чому опозиція не братиме участі у переписуванні Конституції

Комітет опору диктатурі (КОД, укр. Комітет опору діктатурі.) ухвалив рішення не брати участі в роботі Конституційної асамблеї, ініційованої президентом України Віктором Януковичем, заявив лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк.

"КОД сьогодні ухвалив рішення - участі в Конституційної асамблеї не брати", - сказав Яценюк журналістам у понеділок у Києві.

За його словами, "Конституційна асамблея може бути створена тільки в стінах Верховної Ради України, тим органом, який приймає Конституцію, а не тим органом, який повинен гарантувати виконання Конституції".

На думку Яценюка, президент повинен бути одним із членів Конституційної асамблеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович запевнив, що хоче обиратись всенародно, а не у парламенті

Нагадаємо, 26 січня на сайті голови держави було оприлюднено указ "Питання формування і організації діяльності Конституційної асамблеї".

Конституційна асамблея створюється у складі 100 осіб з числа громадян України, які мають відповідну професійну підготовку та досвід роботи у сфері державного будівництва та правознавства, мають авторитет у суспільстві і які, "як правило, не є особами, уповноваженими виконувати функції держави або місцевого самоврядування" та згодні працювати в Асамблеї на громадських засадах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Януковича відрапортували, що готові до переписування Конституції

Третина кандидатур (34 особи) пропонуються президенту Науково-експертною групою з підготовки Конституційної асамблеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук запевняє, що не покине роботу над новою Конституцією

Дві третини кандидатур (66 осіб) пропонуються президенту поруч визначених у концепції суб'єктів, серед яких: депутатські фракції і депутатські групи у Верховній Раді; партії, які отримали вагому підтримку на останніх загальнонаціональних виборах; громадські організації та незалежні експертно-аналітичні центри, які спеціалізуються на проблемах конституціоналізму, захисту прав людини, демократії.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк розповів, чому опозиція не братиме участі у переписуванні Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути