вівторок, 29 травня 2012 10:09

Яценюк розповів, чому не бився у парламенті за мову

Яценюк розповів, чому не бився у парламенті за мову
Арсеній Яценюк: У Донецьку хочуть імпічмент Януковичу, а не російську мову. Фото: www.interfax.com.ua

У Донецьку хочуть імпічмент президенту Віктору Януковичу, а не офіційний статус російській мові.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк.

Політик пояснив, чому він не був у сесійній залі під час розгляду мовного законопроекту і бійки, яка виникла між представниками опозиції і "регіоналами".

"Я був в Донецьку, коли розглядався той закон про мови. Ми прийняли таке рішення, що треба поїхати в Донецьк і звернутися до донеччан, - розповів він. - Завжди коли я приїжджаю у Донецьк, я розмовляю російською мовою".

Яценюк звернувся до представників Партії регіонів, присутніх у залі: "Я хочу дуже чітко сказати, шановна Партіє регіонів, по-перше, ми добре розмовляємо російською, а по-друге, в Донецьку сьогодні, чи ви розмовляєте російською, чи ви розмовляєте українською, вашу владу не люблять і не поважають. І це не стосується мовного питання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Болдирєв погрожує опозиції мовним референдумом, якщо ті не припинять "істерику"

Відповідаючи на запитання, чому він не залишився в парламенті і не брав участі у бійці, захищаючи українську мову, лідер "Фронту Змін" пояснив: "Об'єднана опозиція прийняла рішення відправити мене в Донецьк, для того щоб заявити і отримати підтримку людей".

"Ми провели в Донецьку, уявіть собі, мітинг біля обласної державної адміністрації. З приводу і захисту мови, і захисту України, - додав політик. - Весь Донецьк аплодував на фразі: Януковича в імпічмент".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські церковники попросили Литвина не чіпати мовне питання

"Я звинувачую Партію регіонів і чинного президента у спробі розколоти країну, спробі розпалити міжнаціональну ворожнечу і в спробі відтягнути увагу від основного — від зарплат, від пенсій, від медицини, від роботи, від освіту. Від того, що турбує сьогодні українців", - підсумував Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк розповів, чому не бився у парламенті за мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути