понеділок, 10 січня 2011 14:47

Яценюк "спіймав" Януковича на релігійному розкольництві

Яценюк "спіймав" Януковича на релігійному розкольництві

Привітання глави держави із Різдвом Христовим лише православних можна розцінити як "чергову спробу розколоти країну за конфесійною ознакою".

У цьому переконаний лідер політичної партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк, який закликав Віктора Януковича вибачитися перед усіма, "кого він скривдив напередодні й під час святкування Різдва".

Як повідомляє прес-служба "Фронту змін", Яценюк нагадав, що традиційно всі президенти України, поважаючи усіх вірян держави, в Різдвяні свята відвідували храми усіх основних конфесій країни.

"Проте нинішній глава держави, перебуваючи у Західній Україні, де переважає греко-католицьке населення, не тільки не відвідав греко-католицький храм, а й навіть не привітав вірян цієї церкви зі святом", - уточнив політик.

Лідер "Фронту Змін" вважає, що подібні спроби нинішньої влади "поставити одну церкву над всіма іншими" - це "абсолютно згубна політика".

"Жодна з церков України не об'єднує більш ніж третину вірян, і кожна з них є меншиною в якомусь із регіонів. Якщо нинішнє керівництво країни збирається в цій країні жити, воно має негайно усвідомити, наскільки самовбивчим може бути налаштовування одних вірян проти інших", - попередив партієць.

На його переконання, Віктор Янукович повинен вибачитися перед усіма.

"Рекомендував би також главі держави припинити ігнорувати неодноразові прохання членів Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій щодо зустрічі. Це дозволить главі держави скласти уявлення про наявні в Україні духовні й релігійно-соціальні проблеми на підставі думок священнослужителів, які представляють 95% всіх релігійних громад країни, а не зі слів закордонних ієрархів", - підсумував Яценюк.

Нагадаємо, 6 січня Віктор Янукович привітав українців з Різдвом Христовим. "Господь дав нам ласку дочекатися і цього року того визначного вечора, коли усі православні християни з надією вдивляються в небо, де сходить Різдвяна зоря. Зоря, що сповіщає про народження Божого Сина", - йдеться у вітанні Януковича.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Яценюк "спіймав" Януковича на релігійному розкольництві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути