вівторок, 24 квітня 2007 09:34

Яценюк прочитав лекцію про НАТО перед студентами-міжнародниками

Глава МЗС України Арсеній Яценюк заявив про те, що у випадку вступу України до НАТО, альянс не враховуючи думки України не зможе прийняти жодного рішення, у тому числі і стосовно Росії.

"Українці повинні знати, якщо Україна стане членом НАТО, то НАТО без України не зможе прийняти жодного рішення, тому що всі рішення приймаються консенсусом, у тому числі не зможе прийняти жодного рішення стосовно Російської Федерації", - сказав Яценюк, виступаючи перед студентами Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Міністр закордонних справ підкреслив пріоритетність роботи з підвищення рівня інформативності населення України про НАТО.

"Українці повинні знати, що НАТО не проводило за останні 60 років жодної силової операції, крім Югославії. А в багатьох існує думка, що НАТО це агресивний мілітаристський союз", - сказав він.

Водночас керівник зовнішньополітичного відомства вважає, що, насамперед, про НАТО повинні бути проінформовані вищі посадові особи держави.

"Якщо вищі державні особи плавають у цих питаннях, то чия ця провина? Ця провина українського населення або тих людей, що безпосередньо відповідають за інтеграційні процеси - європейської та євроатлантичної інтеграції", - додав Арсеній Яценюк, пише Інтерфакс.


Зараз ви читаєте новину «Яценюк прочитав лекцію про НАТО перед студентами-міжнародниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути