пʼятниця, 07 грудня 2012 22:45

Яценюк припустив, що Азаров не читав проект бюджету

Яценюк припустив, що Азаров не читав проект бюджету
Фото: iport.info

Держбюджет-2013 року не вирішує головних проблем українського суспільства.

Про це Арсеній Яценюк розповів в ефірі програми "Шустер Live".

"Здається, що він розповідав не про Україну і не про життя українців,- припустив політик. -  Дуже прикро, що він оперує якимись здогадками, а не цифрами. Що стосується цифр, і чи буде життя в Україні краще, то треба приділити увагу непростій темі бюджету. Це такий талмуд,я кий ніколи не читається прем'єром. Потім вони приносяться у ВР, їх там теж ніхто не читає. І за 32 хвилини приймається документ, за яким житиме країна цілий рік".

За словами Яценюка, бюджет має відповідати на кілька питань:  "Заробітна плата всіх бюджетників. Мінімальна зарплатня і прожитковій мінімум збільшується на 12 і на 13 гривень. Хотів би задати питання Азарову: якби він жив на мінімальну зарплату весь 2013 рік, як би він прожив цей рік?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головне не розмір бюджету, а його розподіл

"Вчителям із зарплатнею в 1200 гривень в 2013 році згідно з тарифною сіткою, не доплачують від 700 до 1200 гривень в залежності від кваліфікації. Чомусь колишній прем'єр про це не сказав. Жодна з проблем, яка накопичується десятки років, не вирішена", - зауважив Яценюк.

Також Яценюк вважає, що бюджет не вирішує проблеми створення робочих місць.

" Перед виборами усі волали про створення робочих місць. По програмі створення робочих місць  в 2013 видатки рівні нулю", - наголосив він.

"Вперше за 14 років бюджет має падіння доходів, при чому вони кажуть що економіка буде рости. Напевно, це перший курс базової економічної освіти", - наголосив політик.

За словами Яценюка,  у 2013 році кожен громадянин буде винен за держборгом  понад 13 тисяч гривень.

" Не вирішена детінізація економіки. За останні два роки вивели 72 мільярди доларів в офшори, з яких нічого не заплатили. Натомість вони збільшили доходи від фізичних осіб на мільярд. Але їхні компанії не повинні платити податки. За їх логікою це має робити пересічний українець", - обурився він.

 

Зараз ви читаєте новину «Яценюк припустив, що Азаров не читав проект бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути