Ексклюзиви
понеділок, 20 серпня 2012 14:33

Яценюк пожалів Pussy Riot, але покритикував "феменок"

Яценюк пожалів Pussy Riot, але покритикував "феменок"
Арсеній Яценюк "жорстко засудив" акт вандалізму, який вчинено у місті Києві. Фото: interfax.com.ua

Процес над учасницями панк-групи Pussi Riot не є демократичним.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, про це сьогодні під час прес-конференції заявив лідер Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

"Хотілося би, щоб у світі панували базові принципи демократії. Вважаю, що процес, який відбувався в Росії, не має ознак правосуддя та демократії", - сказав Яценюк.

Водночас політик засудив акцію українських активісток жіночого руху FEMEN, які на знак підтримки Pussy Riot спиляли у Києві поклонний хрест пам'яті жертв політичних репресій.

"Я жорстко засуджую акт вандалізму, який вчинено у місті Києві. Мені прикро, що в людей, які стояли і спостерігали за цим процесом, знімали на камери, брали інтерв'ю, в душі не пробудилися християнські цінності. Я би не зміг стояти та знімати це, а став би і захистив християнство і християнський хрест, який там поставлено жертвам політичних репресій", - наголосив Яценюк.

У свою чергу, заступник лідера ВО "Батьківщина" Олександ Турчинов не схвалює дії російських активісток, оскільки вони, на його думку, принижують віруючих.

"Політичні процеси мають проводитися саме з використанням політичних інструментів і при цьому не принижувати віруючих. Саме такі дії відволікають від політичних звинувачень і переводять проблему в інший бік Я вважаю, що такий неадекватний політичний протест, застосований дівчатами, лише сприяв посиленню влади і приниженню демократичних сил Росії", - вважає політик.

Нагадаємо, в Росії учасниць групи Pussy Riot визнали винними і засудив до 2 років позбавлення волі у виправній колонії загального режиму. Вони 21 лютого, закривши обличчя масками, влаштували в храмі Христа Спасителя в Москві акцію, що викликала сильний громадський резонанс.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк пожалів Pussy Riot, але покритикував "феменок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути