Ексклюзиви
понеділок, 20 серпня 2012 09:57

На дівчат із Pussy Riot чекає ще один суд

На дівчат із Pussy Riot чекає ще один суд
Із Pussy Riot вимагають компенсацію у розмірі 30 тисяч рублів за моральні страждання. Фото: 24smi.org

Кунцевський суд Москви у понеділок проведе співбесіду сторін за позовом жительки Новосибірська до учасниць панк-гурту Pussy Riot, з яких вона вимагає компенсацію у розмірі 30 тисяч рублів за моральні страждання, нібито завдані їй "панк-молебнем" у храмі Христа Спасителя.

Згідно з нормами ЦПК РФ, у ході співбесіди вирішується питання про підготовку процесу по цивільній справі, зокрема, суддя роз'яснює сторонам їх процесуальні права і обов'язки, уточнює позовні вимоги заявника і дізнається, які є заперечення у відповідача або його представника, вирішує питання про те, чи потрібно залучати до справи співвідповідачів і третіх осіб, а також проводити експертизи. Крім того, у ході співбесіди ставиться питання про те, чи можуть сторони досягти мирової угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Pussy Riot дали 2 роки колонії

Як випливає із заяви, жінка є віруючою і вважає дії учасниць панк-гурту неприйнятними.

Нагадаємо, п'ять дівчат у кінці лютого прийшли в храм Христа Спасителя в Москві й, одягнувши маски, провели так званий "антипутінський" панк-молебень. Відеоролик із виступом був викладений в інтернет і викликав великий суспільний резонанс.

Хамовнічеський суд Москви 17 серпня засудив трьох учасниць акції - Надію Толоконникову, Марію Альохіну і Катерину Самуцевич до 2 років позбавлення волі в колонії загального режиму, визнавши їх винними в хуліганстві.

Зараз ви читаєте новину «На дівчат із Pussy Riot чекає ще один суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути