Ексклюзиви
понеділок, 20 жовтня 2008 10:40

Яценюк пояснив, чому він проти підвищення соцвиплат Тимошенко

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк критикує Кабінет Міністрів за значні соціальні виплати, заплановані в проекті державного бюджету на 2009 рік.

Про це він сказав в інтерв"ю газеті "Экономические известия".

"Уряд знову пропонує підвищити їх (соцвиплати) на 34%. Якщо прийняти зміни в бюджеті цього року й бюджет-2009 у такій формі, тоді це остаточно підірве все в цій країні", - сказав Яценюк.

Спікер вважає, що затвердження держбюджету із запропонованими урядом показниками негативно позначиться на економічній ситуації.

"Збільшення сподобається виборцям рівно на два тижні, як тисяча по Ощадбанку. Потім усе знову піде шкереберть", - сказав він.

Оцінюючи наслідки світової фінансової кризи, Яценюк спрогнозував, що її результати не вдасться подолати у найближчі півроку.

"Думаю, ми будемо перебувати в складній ситуації, поки не розгойдається нова адміністрація США. Уважайте, 12 місяців піде на стабілізацію", - сказав він.

Умовою економічної стабілізації спікер назвав відсутність підвищеної загрози тероризму, а також відсутність політичних проблем світового співтовариства з Іраном і Північною Кореєю.

Кабмін пропонує Верховній Раді затвердити держбюджет-2009 з доходами 288,1 млрд. гривень, видатками - 302,2 млрд. гривень, граничним дефіцитом - 17,4 млрд. гривень або 1,37% ВВП.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко вважає розроблений Кабміном проект держбюджету-2009 бюджетом розвитку, а не "проїдання", повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк пояснив, чому він проти підвищення соцвиплат Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути