четвер, 25 вересня 2014 09:08

Яценюк попросив Захід не скасовувати санкції проти РФ, поки вона не поверне Крим

Яценюк попросив Захід не скасовувати санкції проти РФ, поки вона не поверне Крим
Фото: visti.pro

 Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав лідерів Європейського союзу, США та інших держав світу зберігати чинними санкційні обмеження, введені проти Російської федерації.

Про це він заявив у виступі на пленарному засіданні Генасамблеї ООН в Нью-Йорку.

"Санкції - це реальний шлях до того, щоби розпочати справжні переговори. Це також - молот, який дозволить вибити мирну угоду", - заявив прем'єр.

"Містер Путін, ви зможете перемогти у битві проти армії. Але ви ніколи не переможете у битві проти народу, проти об'єднаного українського народу!" - наголосив він.

Прем'єр підкреслив, що скасування санкцій буде доцільним лише у разі, якщо Росія відмовиться він анексії Криму.

"Закликаємо наших партнерів не скасовувати санкції, доки Україна не поверне контроль над всією її територією, починаючи зі Сходу України і закінчуючи Кримом. Крим був, є і буде частиною України", - цитує виступ Арсенія Яценюка урядовий портал.

Варто зазначити, що перед виступом на ГА Яценюк відвідав також Раду міжнародних відносин, де виступив за залучення США на рівних з ЄС до переговорів між Києволм та Москвою. "Найкращий шлях отримати мир – це мати за столом переговорів, США, ЄС, Україну та Росію", - заявив він.

"Переконаний, що прийде час, коли Україна відновить контроль на сході країни та в Криму. Вірю, що ми перевернемо цю темну сторінку нашої історії. І вірю, що настане час, коли Росія вибачиться перед Україною", - сказав Арсеній Яценюк.

Напередодні президент США Барак Обама заявив про готовність скасувати санкції проти Росії у випадку припинення військової агресії з боку останньої. Необхідність повернення Криму у промові американського лідера не була окремо зазначена.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк попросив Захід не скасовувати санкції проти РФ, поки вона не поверне Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути