четвер, 11 жовтня 2012 17:14

Яценюк підготував 10 звинувачень, за якими буде судити Януковича

Яценюк підготував 10 звинувачень, за якими буде судити Януковича
Фото: gazeta.ua

Процедура відставки президента України Віктора Януковича вже розпочато давно.

Про це лідер Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк заявив сьогодні в Донецьку на зустрічі з журналістами.

"Це не політична заява, це в першу чергу юридична заява, - сказав Яценюк. - Питання відсторонення Януковича від влади це не питання мого особистого бажання, а конкретний перелік тих правопорушень і злочинів проти української держави, які вчинив чинний Президент. Цей перелік базово складається з 10 пунктів дуже конкретних звинувачень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: Необхідно виховувати своїх політтехнологів

Підписання Харківських угод Яценюк назвав першим пунктом майбутнього звинувачення. "Починаючи з того, що він незаконно передав територію України іноземної військової бази і узаконив, власне кажучи, газові контракти", - сказав лідер Об'єднаної опозиції про Януковича.

"І закінчуючи підписанням Пенсійної реформи, а не ветуванням її, що суперечить Конституції. Потім - підписання Закону про держбюджет, який відібрав пільги у чорнобильців та афганців. Підписання Податкового кодексу, який знищив 300 тисяч підприємств. Чи не ветування актів місцевої влади, по яким були закриті 300 лікарень та 700 шкіл в країні. Підписання закону про так звану медичну реформу, яка, до речі, проходить у Донецькій області та знищує медицину", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: Тимошенко – "непотопляємий" фактор української політики

"У нас до Януковича конкретний перелік конкретних юридичних претензій, які за своїми ознаками мають склад злочину. У відповідності з Конституцією це є підстава для відсторонення Януковича від влади. Що ж стосується подальшої відповідальності ... Далі буде створена спеціальна слідча комісія і в тому випадку якщо вона встановить факти кримінальних злочинів, для нього настане кримінальна відповідальність", - резюмував Яценюк і додав, що першою справою збирається прийняти в новому парламенті Закон про порядок імпічменту президента.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк підготував 10 звинувачень, за якими буде судити Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути