четвер, 11 жовтня 2012 13:52

Влада готує арешт "бютівця" у Львові?

Влада готує арешт "бютівця" у Львові?
Фото: portal.lviv.ua

Влада готує арешт лідера Львівської "Батьківщини", кандидата в нардепи Романа Ілика, бо він є беззаперечним лідером на окрузі. Про можливі провокації опозиціонера повідомили журналісти.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Все почалося з того, що про мене почали розповсюджувати неправдиву інформацію ще з початку жовтня. Я реагував на це з гумором, бо не сприймав це серйозно. На одному із львівських сайтів, який має відношення до Партії регіонів, з'явилась така інформація. Я не надав цьому значення, це ж вибори, брудні технології і так далі. Згодом же її спробували роздмухувати, зверталися до обласних засобів масової інформації, у тому числі і до телебачення", - розповідає Ілик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці потребують нове покоління політиків — соцопитування

"Мені розповідали про те, що вони пропонують гроші за розміщення замовних сюжетів. Це вже мене трохи насторожило, я здогадався, що готують якусь провокацію. А вже учора авторитетна людина мені сказала, що у Івано-Франківській області затримано злочинне угрупування, яке здійснювало бандитські напади. Одного із злочинців представники правоохоронних органів змушують надати зізнання, що вони грабували, аби поповнювати виборчий фонд одного з кандидатів у Львівській області, а конкретно — мене", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Об'єднання опозиції може стати серйозною помилкою, яка зіграє на руку Партії регіонів" - американський експерт

Також він розповів, що таку інформацію йому надали представники ЗМІ. "Мені повідомили це люди зі ЗМІ, а їм у свою чергу - джерела із правоохоронних органів. Я зрозумів, що це широкомасштабна широкоспланована провокація, яка за собою може мати доволі серйозні наслідки. Саме тому ми сьогодні ми оприлюднили нашу заяву", - зазначив політик.

Львівський опозиціонер наголошує, що існує тенденція провокацій проти опозиційних кандидатів на Львівщині. "Нещодавно відбувся обшук у помешканні Лідії Котеляк у присутності представників ОБСЄ. Вона балотується у 123 виборчому окрузі Львівської області. Проводився він абсолютно за незаконних обставин. Також і побиття Тетяни Чорновол, яке не розслідують", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк вигадав про залякування виборців - "регіонал"

"Я говорив із головою місії ОБСЄ, який буде працювати на Львівщині. Окрім заяви розповсюдженої у ЗМІ, ми підготували іншу заяву. Переклали її різними мовами і передаємо у всі консульства. Ми бачимо, що влада вже пустилися берега, це переходить усілякі межі. Презумпція невинності у нас не діє. Ми у цьому пересвідчилися уже давно, коли засудили Тимошенко та Луценка", - говорить лідер "Батьківщини" на Львівщині.

Ілик впевнений, що подібні провокації поширюють люди, причетні до влади. "Я не маю жодного конкурента на окрузі. Соціологічні дослідження свідчать, що більшість симпатій виборців на моєму боці. То ж владі не залишається нічого іншого як боротися таким чином - з допомогою провокацій", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У нас не буде "політичних потвор" - Яценюк

Разом з тим опозиціонер сумнівається, що його арештують за брехливими звинуваченнями. Адже доказів його причетності до будь яких злочинів немає. "Нехай доведуть хоч один факт того, що вони говорять і пишуть. Для цього потрібна якась оперативна інформація, зустрічі з кимось повинні були б бути. А цього немає", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Влада готує арешт "бютівця" у Львові?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути