пʼятниця, 23 листопада 2012 13:53

Яценюк переконаний, що особисте голосування "звільнить" Раду від впливу Банкової

Яценюк переконаний, що особисте голосування "звільнить" Раду від впливу Банкової
Фото: job-sbu.org

Опозиційні сили чітко задекларували, що новий парламент почне свою роботу тільки в одному випадку: якщо буде виконуватись базова конституційна стаття – особисте голосування.

Про це у п'ятницю заявив журналістам голова Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба партії.

/media/video/468928/1_468928.mp4

"Саме внаслідок неособистого голосування в поки що чинному парламенті були прийняті харківські угоди - їх проголосували картки, а не народні депутати України, була прийнята пенсійна реформа, Податковий кодекс, був змінений закон про основи національної безпеки і оборони, був прийнятий так званий закон про мови, було продовжено термін повноважень Верховної Ради України і фактично знищена українська Конституція. Було ще прийнято більш ніж 800 законів, які не відображають волевиявлення українців. Це треба зупинити", - наголосив Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Група по запуску нової Ради скасувала засідання через вимогу опозиції?

Яценюк наголосив, що це кардинально змінить розклад сил у Верховній Раді. "Перестануть торгувати картками і передавати їх, як кредитні картки", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин пропонує заборонити заносити до сесійної зали сторонні предмети

За його словами, опозиція розуміє, що Партія регіонів і президент Янукович будуть робити все для того, щоб особистого голосування в парламенті не відбулось. "Тому що особисте голосування і виконання Конституції означає втрату контролю президентом Януковичем над Верховною Радою, означає, що парламент перестає бути іграшкою чи підрозділом Банкової", - наголосив голова Ради Об'єднаної опозиції.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк переконаний, що особисте голосування "звільнить" Раду від впливу Банкової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути