вівторок, 15 березня 2011 13:39

Яценюк образився на "антикорупційну глухість" влади

Яценюк образився на "антикорупційну глухість" влади

Пропозиції опозиції взагалі не враховані під час прийняття законопроекту про боротьбу із корупцією.

Про це у ВР заявив журналістам "нунсівець" Арсеній Яценюк, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Не прийнято рішення про відповідальність вищих посадових осіб. Я наполягав виділяти окремо президента, прем'єра, членів Кабміну, керівників правоохоронних органів. Я передбачав окрему кримінальну відповідальність за хабарництво цих посадових осіб - до 15 років ув'язнення. Провладна більшість відмовила в подачі декларації про витрати чиновниками та їхніми родичами", - уточнив Яценюк.

Він наголосив, що цей законопроект імітує боротьбу з корупцією. "Жоден з народних депутатів або членів Кабміну не подав декларацію про свої доходи 1 березня поточного року. Коли я подавав цю декларацію, то з'ясував, що тільки ще одна людина зробила це - мер одного з міст", - додав нардеп.

Парламентарій сказав, що більшість не хоче дослухатись до опозиції. "Будуть боротися з корупцією, але корупціонера буде визначати чільна влада. Це будуть лікарі, вчителі, голови сільрад, дрібні чиновники, але не президент чи прем'єр", - упевнений Яценюк.

Як відомо, сьогодні Верховна Рада ухвалила у другому читанні антикорупційний закон, внесений президентом Віктором Януковичем. За відповідне рішення проголосувало 330 народних депутатів.

Раніше народний депутат від БЮТ Сергій Міщенко заявив, що у законопроекті про боротьбу із корупцією врахували лише 5% правок опозиції.

Нагадаємо також, що на початку березня лідер політичної партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк як народний депутат, згідно з законодавством, подав свою декларацію про доходи за 2010 рік.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк образився на "антикорупційну глухість" влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути