вівторок, 30 вересня 2008 11:06

Яценюк категорично проти того, щоб Крим став областю

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк виступає категорично проти позбавлення Автономної Республіки Крим повноважень автономії та переведення її у статус області.

Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Заяви щодо статусу та приналежності Кримської автономії, Яценюк назвав безвідповідальними та провокативними.

"Автономний Крим є і буде Україною. Його правовий статус визначений українською Конституцією та Конституцією Автономної Республіки Крим", - наголосив Яценюк.

"Думаю, що спекуляції навколо статусу автономії не додають стабільності як усередині українського суспільства, так і зовнішньополітичного авторитету нашій державі", - наголосив він.

Яценюк переконаний, що сепаратизм та антидержавницькі настрої є наслідком економічної відсталості регіону. Тому, на його думку, "мова повинна йти, навпаки, про реальне наповнення автономії правами і фінансовим ресурсом".

Українська держава повинна сконцентруватися на вирішені конкретних потреб автономії, і саме соціально-економічний розвиток Криму, сказав Яценюк.

Вирішення питань, пов"язаних із поліпшенням соціально-економічного розвитку Криму, Яценюк бачить у перегляді бюджетної політики по відношенню до автономії, в реалізації значних інфраструктурних проектів, у розвиткові рекреаційних можливостей автономії за рахунок залучення, у першу чергу, іноземних та українських компаній.

"Це той порядок денний, першочергові цілі і завдання, які повинні сьогодні стояти перед центральною і республіканською владою", - наголосив Яценюк.

Голова Верховної Ради запевнив, що при формуванні Державного бюджету на 2009-й рік і у ході його прийняття, при ухваленні змін до Бюджетного кодексу наполягатиме на реальному наповненні бюджету автономії, пише 4post.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк категорично проти того, щоб Крим став областю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути