понеділок, 08 жовтня 2007 09:50

Абрамович заперечує, що отримав повістку від Березовського

Офіційний представник Романа Абрамовича Джон Манн стверджує, що Борис Березовський не міг вручити своєму колишньому партнерові повістку до британського суду, оскільки Абрамович відсутній в Лондоні з середи, 3 жовтня, пишуть "Відомості". Політемігрант Борис Березовський наполягає, що побачив Абрамовича в лондонському Hermes, проник туди, незважаючи на опір охорони, і кинув пакет із документами під ноги Абрамовичу, сказавши: "Це повістка до суду". Нагадаємо, факт передачі повістки Березовський підтвердив напередодні в ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

Джон Манн сказав: "Ми не коментуємо це". Джерело в оточенні Абрамовича заявило, що нічого подібного не було: "Роман відсутній у Лондоні з середи: після матчу "Челсі" - "Валенсія" в Іспанії він вилетів на Блакитний берег, а в неділю прилетів у Болтон".

Представники Березовського не одноразово підкараулювали Абрамовича на стадіоні "Челсі" і біля офісу, але безуспішно. "Вони поспішають встигнути до закінчення терміну дії повістки", - пояснив він.

Адвокати готують запит на отримання відеозапису з бутика - згідно із законом вона повинна зберігатися 28 днів, знає Березовський. За його даними, охорона Абрамовича просила співробітників знищити пакет із повісткою, що так і залишився лежати на підлозі, і цікавилася відеозаписом.

За словами Березовського, термін повістки дійсно закінчувався 1 жовтня 2007 року, але подовжений до 1 лютого 2008 року. Стаття про передачу повістки в The Daily Mail ілюстрована фотографіями Абрамовича і Березовського, зробленими "за декілька хвилин до зіткнення". Зв"язатися з автором статті і лондонським Hermes не вдалося.

"Я зустрів Абрамовича абсолютно випадково, проте необхідні папери тримав із собою", - радіє Березовський і розповідає, як Абрамович півроку ховався від отримання повістки до суду, яку за британським законодавством йому повинні передати особисто судові органи або сторона, що подала позов, відзначає видання.

Два роки тому Березовській говорив, що збирається зажадати з Абрамовича компенсацію за продаж в 2000-2003 роках акцій "Сибнафти", "Русала" і телеканалу ОРТ за заниженою ціною. Розмір збитку, сказав він у неділю, повинні визначити експерти і суд.

Березовській також хоче добитися кримінального переслідування Абрамовича за те, що той "у складі злочинної групи з Володимиром Путіним і Олександром Волошиним" займався "захопленням власності на свою користь шляхом погроз і шантажу, з використанням узяття заручників".

У Англії є прецедент, коли суд визнав таким чином доставлену повістку врученою, знає партнер юридичної фірми "Джон Тайнер і партнери" Валерій Тутихін, але позов Березовського ще не прийнятий до розгляду: сповіщення - досудова процедура і сама по собі вона нічого не означає, пише Newsru.

 

Зараз ви читаєте новину «Абрамович заперечує, що отримав повістку від Березовського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути