вівторок, 17 січня 2017 13:26

"Я в ці ігри грати не буду" - прем'єр дав завдання міністерству

"Я в ці ігри грати не буду" - прем'єр дав завдання міністерству
Фото: УНІАН

Міністерство охорони здоров'я повинне змінити систему фінансування сфери та забезпечити прозору процедуру витрат коштів.

Про це заявив журналістам прем'єр-міністр Володимир Гройсман у Чернігові.

"Дуже важливо, щоб політика в охороні здоров'я була чесна. Бо сфера охорони здоров'я - закупівля ліків, інші програми - тотально корумпована. Я в ці ігри грати не буду. Треба, щоб у міністерстві були абсолютно чесні люди, здатні публічно звітувати про кожну гривню, яку Україна витрачає на охорону здоров'я", - наголосив Гройсман.

Він нагадав, що на охорону здоров'я 2017 року держава виділила 5,5 млрд грн. За ці кошти прем'єр хоче забезпечити кожен медичний заклад якісними ліками за справедливою ціною. Повинні стабілізувати ціни на медикаменти у лютому-березні. З 1 квітня мають запустити повноцінну систему компенсації ліків для хронічно хворих людей. Створити в країні повноцінні кардіоцентри.

"Ми це запланували, концепцію затвердили, рухатимемося далі щодо винесення питання про призначення міністра охорони здоров'я", - додав глава уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман дав першу обіцянку нового року

Із січня 2017 року в Україні стартував перший етап медичної реформи. Вона розрахована на 3 роки. 2017-го вона торкнеться медиків первиної ланки - сімейних лікарів, терапевтів і педіаторів. До липня кожен українець має знайти собі сімейного лікаря та підписати з ним договір.
Зараз ви читаєте новину «"Я в ці ігри грати не буду" - прем'єр дав завдання міністерству». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути