вівторок, 31 січня 2023 21:51

Спецтема: Війна Росії проти України

"Я тут, щоб донести важливий меседж" – Джонсон прилетів у Вашингтон

Колишній премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прилетів до Сполучених Штатів Америки.

У Вашингтоні британський політик відвідав Український дім і провів сніданок та прес-конференцію із послом України Оксаною Маркаровою, повідомив "Голос Америки".

Автор: ukrainian.voanews.com
  Посол України Оксана Маркарова і колишній премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у Вашингтоні
Посол України Оксана Маркарова і колишній премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у Вашингтоні

"Я тут, тому що я підтримую Україну з гордістю. А також, щоб донести важливий меседж, що США відіграли провідну роль у допомозі нашим українським друзям, які захищають себе від жорстоких і непотрібних атак Путіна і російських збройних сил", – сказав Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рубікон пройдено" – друг України Науседа зробив заяву про винищувачі

"Я хочу донести у Вашингтоні, що немає жодної причини відкладати допомогу. Наші українські друзі мають отримати усе, що потрібно, щоб вигнати росіян з усієї території України якомога швидше. Щоб це сталося цього року – 2023", – заявив експрем'єр.

Говорячи про надання Україні досконалішої зброї, включно із винищувачами F-16, Джонсон сказав: "Щоразу, коли ми говорили, що не маємо надавати певний тип зброї через ризик ескалації, досвід показав, що це була помилка".

"Ще зовсім недавно казали, що про танки не треба й думати, а зараз ми даємо танки. Отже, мій головний аргумент: продовжуймо обговорення. Але не відкладаймо. Це життєво важливо, щоб Україна отримала техніку, яка їй необхідна, якнайшвидше. Це гуманна річ для України й всього світу", – сказав політик.

Також Джонсон сказав, що захоплюється тим, що робить адміністрація президента США Джозефа Байдена, яка видиліла $23 млрд на військову допомогу Україні.

Він повторив заклик, що безпека України має бути гарантована таким же чином, як й для країн НАТО.

"Я раніше думав, що нам потрібно знайти спосіб забезпечити безпеки України обладнанням, розвідкою, тренуваннями, щоб вони більше ніколи не могли бути атаковані. Але ви знаєте, тепер я думаю, що досить вже двозначностей. Ми десятиліттями намагалися не мати України в НАТО, що призвело до найгіршої війни в Європі за 80 років", – заявив Джонсон.

Борис Джонсон приїжджав в Україну 22 січня. Колишній британський прем'єр відвідав зруйновану російськими окупантами Бородянку на Київщині. Потім зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.

Джонсон закликав допомогти Україні бойовими літаками.

Зараз ви читаєте новину «"Я тут, щоб донести важливий меседж" – Джонсон прилетів у Вашингтон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути