вівторок, 31 січня 2023 16:32

Спецтема: Війна Росії проти України

"Рубікон пройдено" – друг України Науседа зробив заяву про винищувачі

"Рубікон пройдено" – друг України Науседа зробив заяву про винищувачі
Винищувачі і ракети великої дальності є важливою військовою допомогою Україні, сказав президент Литви Гітанас Науседа. Фото: president.gov.ua

Країни НАТО повинні припинити проводити "червоні лінії" і поставити Україні необхідну зброю, зокрема винищувачі.

Низку "червоних ліній" вже пройдено. Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа в інтерв'ю LRT.

"Я бачив багато червоних ліній, які були проведені. І іноді у мене навіть складається враження, що ці червоні лінії проводяться не нами, західними країнами, демократіями, а що це намагається провести терористична держава Росія. Через страх і погрози. І намагається їх нав'язати", – сказав Науседа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомога з озброєнням: Кулеба звернувся до союзників

Щодо того, що "червоні лінії" вже пройдено, президент Литви сказав:

"Я говорю не тільки про танки. Статус кандидата України в ЄС колись був табу, червоною лінією теж. Я це добре пам'ятаю. Навіть коли, скажімо, почалася війна, Німеччина спочатку категорично заявила, що надсилатиме лише бронежилети, шоломи та інше, але не зброю. Але й ця червона лінія пройдена досить давно".

"Цей рубікон пройдено. Тому я сподіваюся, що ця червона лінія – якщо вона дійсно існує, а я думаю, що вона існує лише в наших головах – також буде пройдена", – заявив Науседа.

Винищувачі і ракети великої дальності є важливою військовою допомогою Україні, сказав.

"І на цьому вирішальному етапі війни, де незабаром відбудеться переломний момент, життєво важливо, щоб ми діяли без зволікань", – заявив Науседа.

Цього місяця президент України Володимир Зеленський закликав учасників засідання у форматі "Рамштайн" обговорити відправку далекобійних ракет та винищувачів F-16.

Вчора прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна може передати Україні свої винищувачі F-16 за координації з НАТО.

Президент Франції Емманюель Макрон не виключає, що після танків Україна може отримати від західних партнерів і військові літаки.

Зараз ви читаєте новину «"Рубікон пройдено" – друг України Науседа зробив заяву про винищувачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути