вівторок, 12 березня 2013 03:15

"Я не боюся нових виборів, я боюся, що їх не відбудеться" - Томенко

"Я не боюся нових виборів, я боюся, що їх не відбудеться" - Томенко
Фото: Інна Іщук

У Конституції визначені всі передумови можливості позбавлення депутатства: власна заява, відкриття кримінальної справи, смерть, зміна громадянства, сумісництво. По перших трьох позиціях були прецеденти, які ухвалювалися рішенням більшості у Верховній Раді.

Про це нагадав Микола Томенко під час робочої поїздки на Черкащину.

"Щоб розблокувати парламент, я пропоную такий варіант: ухвалити закон, який передбачає процедуру вирішення питань із сумісниками. Якщо не створити прецедент про голосування у Верховній Раді, то в парламенті буде три людини. Ну може ще Чечетова залишать. Бо до кожного можна причепитися, що мовляв займаються сумісництвом. За 2012 рік я отримав гонорари за написання книжок. Набагато менші, ніж в Януковича, - сказав політик. - Для нас, як для опозиції інститут парламенту є важливим. Я не боюся нових виборів, я боюся, що їх не відбудеться. За інформацією, яку я маю, якщо парламент 30 днів не буде працювати, Янукович розпускає, а вибори не призначає. Грошей немає, по закону не домовилися. У нас же близько десяти міст, у яких не призначають вибори мера. Так само скажуть і з парламентом. Ми будемо на цьому тижні радитися, як використовувати наші можливості в парламенті. Адже після Закону про персональне голосування, у ПР немає можливості провести рішення, на принципові питання не зможуть мобілізувати 226 людей. А рішення, які всі приймають, ми ж всі знаємо — закони, щоб в людей щось забрати. Комуністи не будуть за це голосувати, опозиція не буде. Так що у влади не проста ситуація. У мене ще така думка, що може хтось придумав цю ідею із лобістів Митного союзу. Бо після таких рішень в єропейських структурах спитають: "Рєбята, ну ви що? Яка угода? Про що ми говоримо? Як в цивілізованій країні можна забрати мандат посеред року".

Зараз ви читаєте новину «"Я не боюся нових виборів, я боюся, що їх не відбудеться" - Томенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути