Ексклюзиви
вівторок, 22 листопада 2011 15:03

Я прагнула надихнути Віктора Ющенка своєю картиною - художниця

Художниця Тетяна Павлик з Івано-Франківська у цей день 7 років тому малювала на помаранчевому Майдані у Києві.

Вона розповіла Gazeta.ua про свої відчуття атмосфери Майдану: "Тоді у всіх горіли очі, усі були такі доброзичливі один до одного, неначе брати і сестри. І це відчувалося навіть поза майданом – у транспорті, крамницях... Можна було спостерігати, як люди змінилися у ставленні один до одного, навіть російськомовні кияни були надзвичайно доброзичливими".

За її словами, помаранчевий Майдан – це перемога людського духу і переломний момент, коли пересічні люди змогли відстояти свою гідність, бо відчули, що їхня сила у єдності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко: не може бути вільною держава, де влада боїться вільних людей

"Яке було піднесення! Як ми прагнули змін! Мені хотілося малювати, творити, підтримати і надихнути наших лідерів. Я тоді намалювала картину "Як на небі, так і на землі" для Віктора Ющенка, на якій був зображений Архистратиг Михаїл зі своїм військом. Все це було у помаранчевих кольорах. З огляду на те, що малюю аквареллю, мені було не складно: я скрутила роботу в рулон, спакувала в тубус і передала йому. Роботою я була настільки задоволена, що відтак до персональної виставки зробила навіть її копію", - розповідає художниця.

Вона вважає, що нині в людей відбулося дуже велике розчарування. Проте, на думку мисткині, нам усім треба було пережити якийсь урок, бо просто так переломний момент у свідомості не відбувається. Відразу не можна стати на щабель вище.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помилка учасників помаранчевого Майдану в тому, що вони не проконтролювали владу до кінця - депутат

"Помаранчева революція - це урок, який дуже добре треба вивчити і зробити правильні висновки. Все-таки для нас це велика перемога. Тому, без сумніву, треба вписувати Помаранчеву революцію в історію. А також святкувати цей день. У душі я святкую День Свободи завжди. Вітаю з цим святом батьків, друзів, а вони вітають мене. В сім'ї згадуємо ці події. За вечерею випиваємо навіть келих вина. Але основне – святкувати в серці, в пам'яті", - підсумувала Павлик.

Зараз ви читаєте новину «Я прагнула надихнути Віктора Ющенка своєю картиною - художниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути