вівторок, 22 листопада 2011 11:19

Помаранчева революція була репетицією народної революції - депутат

Помаранчева революція  була репетицією народної революції - депутат

Помаранчева революція зі своєю демократичністю й толерантністю була репетицією справжньої народної революції, бо дала людям їх основні свободи.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив депутат Івано-Франківської обласної ради, "Наша Україна", колишній голова страйкового комітету ІФНТУНГ Володимир Олійник.

"Ми тоді говорили "свободу не спинити" і нині так говоримо. Чинна влада діє без ривків, вона повільно стискає пружину. І вже несолодко живеться пересічному українцеві, який нині не може купити те, що міг ще купити два роки тому. Знову вибух можливий, проте народ ще не дозрів, ще не настільки стиснулася пружина", - наголосив він.

За словами депутата, Майдан відкрив людям рот, відкрив розум і очі, Майдан приніс свободу і демократію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенко вирішив застерегти владу від нового Майдану

"Одного разу я мав можливість у неформальній обстановці спілкуватися з В. Ющенком, і він казав приблизно таке: "Був змінений устрій держави на парламентсько-президентську, а більшості в парламенті я ніколи не мав. Щоб навести порядок, треба було діяти жорсткими методами? Ми боролися за демократію, то чи мав я право діяти іншими методами?", - розповів Олійник.

Він переконаний, що Помаранчева революція — це перспективний крок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Секонд-хенд при владі" найбільше боїться Майдану - Луценко

"Звичайно, що ми обирали Ющенка, проте найперше захищали свої голоси, своє волевиявлення, свою свободу. Я добре це усвідомлюю, бо керував на Івано-Франківському Майдані чотирма тисячами студентів з ІФТНУНГ", - зазначив депутат.

Він вважає, що святкувати День Свободи варто. Адже це був переломний момент у свідомості людей: "Це така подія, після якої люди живуть трошки інакше, дихають інакше, з владою спілкуються інакше, права свої відстоюють інакше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помилка учасників помаранчевого Майдану в тому, що вони не проконтролювали владу до кінця - депутат

"Майдан — найвеличніша знакова подія часів незалежності Української держави. Дай Боже, щоб нам не довелося вписувати в історію ще один Майдан, та вже кривавий! Влада Партії регіонів на це напрошується. А народ довго не терпітиме знущань над собою і державою", - підсумував Олійник.

Зараз ви читаєте новину «Помаранчева революція була репетицією народної революції - депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути