Ексклюзиви
середа, 18 вересня 2013 14:30

35 тис. га "заповідника Януковича" обладнали вишками для полювання і альтанками першої крові - ЗМІ
6

Фото: Українська правда

Янукович перетворив тисячі гектарів "диких" лісів на "гігантську гламурну бійню".

Про це у своєму блозі на "Українській правді" пише Тетяна Чорновол.

"Проте вже зараз місця, де полює Віктор Федорович, вражають. Це вже не дикий ліс, а і гігантська гламурна бійня", - пише журналістка.

В тексті Чорновал зазначається, що мисливські угіддя Януковича - "це 35 тис. га лісів і боліт. І перше, що було зроблено, коли Віктор Янукович став Президентом, це ізолював всю цю величезну територію від решти України".

"У 2010 році весь сухопутний периметр Державного Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства був обкопаний протитанковим ровом", - додає вона.

"Всередині "закритої зони" знаходяться п'ять маленьких сіл. Їх жителі проїжджають всередину "закритої зони" тільки строго за перепустками. Об'їхати пропускні пункти неможливо, таємних лісових стежок у "заповідник Януковича" просто не існує. Навіть для місцевих (що мають пропуску) пересування в середині мисливських угідь досить обмежена".

"У лісі - широка просіка , посеред якої засипана щебнева дорога. Причому ця дорога пряма, як стріла, і проглядається на кілометри в кожну сторону. І це на горбистій місцевості! Для досягнення цього ефекту були підсипані болітця і зрізані пагорби. І найголовніше: скрізь на цій дорозі через рівні інтервали стоять дерев'яні вишки - кімнати для єгерів. Великі лісові квадрати розділені на менші по грунтових дорогах, на яких також вишки та вежі, які під час полювання заповнюються людьми, очевидно виконують не тільки мисливські функції, але і забезпечують безпеку першої особи країни."

"Дороги з вишками ділять ліс на квадрати різного розміру, є кілометр на кілометр , два на два кілометри, зустрічаються зовсім великі чотири на чотири. Проте у великих квадратах кипить робота , техніка ділить їх на менші, споруджуються вишки. Очевидно, в кінцевому підсумку тут буде 200-250 квадратів і десь 10000 вишок. Йдеться про гігантські технічно оснащених мисливських угіддях. Враховуючи кількість вишок-номерів, страшно уявити, скільки людей бере участь у царському полюванні Віктора Федоровича".

"Місцеві кажуть, саме з таких великих і безпечних будиночків на палях і полює Віктор Янукович. Хоча важко назвати полюванням банальний розстріл довірливих тварин , які в господарстві майже ручні. Далі об'єкт, офіційно іменований в мисливському господарстві Януковича "альтанка першої крові". Таких альтанок в господарстві кілька. А це фото інший альтанки, але в даному випадку замовник ймовірно "кинув" будівельників, і ті по-своєму помстилися: спорудження було зроблено халтурно - від зимових снігопадів дах упав прямо на великій десятиметровий стіл".

Частини тексту взяті з блогу Тетяни Чорновол.

Зараз ви читаєте новину «35 тис. га "заповідника Януковича" обладнали вишками для полювання і альтанками першої крові - ЗМІ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути