Ексклюзиви
середа, 20 червня 2018 13:12

30-тисячний мітинг під Радою коштує 15 млн грн

30-тисячний мітинг під Радою коштує 15 млн грн
У Верховній Раді пропонують карати за проплачені мітинги. Фото: відкриті джерела

Фейковий мітинг у кілька десятків тисяч людей можна зробити за 10-15 млн грн. За подібне потрібно вводити кримінальну відповідальність.

Про це розповів народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко у кулуарах парламенту.

"Сьогодні немає підстав вважати, що буде якесь загальноукраїнське загострення ситуації. Але восени багато кандидатів у президенти розгорнуть свої агітаційні кампанії і почнуть знову підкуповувати громадян, щоб ті виходили "За" чи "Проти" під Кабмін чи Верховну Раду", - сказав він.

"На жаль, Верховна Рада поки не хоче приймати мій законопроект, в якому вводиться кримінальна відповідальність для організаторів підкупу учасників масових акцій.

Багато акцій, не кажу що всі, створюються неприродним шляхом. А коли людей збирають через соціальні мережі, спеціальні збудовані піраміди.

Максимальна кількість людей, яку можна зібрати у Києві з регіонів, для того щоб зробити фейковий мітинг, може бути до 30 тисяч осіб. Якщо у когось є бажання витратити 10-15 млн грн, то є люди з відповідним фахом і досвідом. Вони можуть зібрати десятки тисяч людей і постояти з якимись лозунгами. Це дуже погано для країни. На сьогодні це абсолютно безкарно. Кримінальний або Адміністративний кодекс взагалі ніяк не оцінює такі діяння", - пояснив Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пікетуйте Москву і Ахметова - офіцер жорстко "проїхався" по мітингу під Радою

У вівторок, 19 червня, під Верховною Радою сталися сутички між правоохоронцями і ветеранами-афганцями. Ті вимагали збереження своїх пільг.

У протистоянні постраждали 8 поліцейських.

Зараз ви читаєте новину «30-тисячний мітинг під Радою коштує 15 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути