пʼятниця, 22 березня 2019 15:32

300 нездійснених терактів і 10 тонн вилученої вибухівки: Порошенко похвалив СБУ

300 нездійснених терактів і 10 тонн вилученої вибухівки: Порошенко похвалив СБУ
За 5 років СБУ викрила 341 державного зрадника. Фото: News-facts

Президент Петро Порошенко відзначив результати роботи Служби безпеки України з початку російської агресії.

Про них глава держави розповів під час заходів до 27-річчя СБУ, зазначивши, що Служба "може пишатися", а "народ України має знати про ці досягнення".

"Попереджено майже 300 терористичних актів, які мали на меті посіяти паніку і зневіру у суспільстві. Викрито і засуджено, у тому числі за державну зраду і шпигунство, 341 особу. Вилучено з незаконного обігу більше 8 тисяч одиниць зброї, понад 960 тисяч вибухових пристроїв, боєприпасів, 10 тонн вибухівки. Виявлена і попереджена хвиля кібератак спецслужб Російської Федерації на державні електронні ресурси і системи об'єктів критичної інфраструктури.

Крім того, на рахунку Служби лише за той рік - припинення діяльності кількох агентурних мереж, створених російською військовою розвідкою. Установлені понад 180 членів терористичних організацій ДНР/ЛНР і більше третини з них затримані. Зараз уже можу сказати, що завдяки блискучим спецопераціям контррозвідки у серпні та вересні торік на контрольовану Україною територію було виведено двох "міністрів" ДНР, а нещодавно - начальницю танкового підрозділу бойовиків. Зараз усі вони співпрацюють зі слідством", - поділився Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент попросив СБУ захистити вибори

СБУ запобігла теракту на станції метро Індустріальна у Харкові. За планом російських кураторів, завербований місцевий мешканець мав організувати там вибух напередодні президентських виборів.

Зараз ви читаєте новину «300 нездійснених терактів і 10 тонн вилученої вибухівки: Порошенко похвалив СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути