понеділок, 31 грудня 2012 20:15

2013 рік може стати найважчим за останні 5 років - Стецьків

2013 рік може стати найважчим за останні 5 років - Стецьків
Тарас Стецьків: найбільшою подією 2013 року можуть стати вибори мера Києва. Фото: ukr.obozrevatel.com

Подією 2013 року можуть стати вибори мера Києва.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав екс-народний депутат Тарас Стецьків.

Він підкреслив, що 2013 рік буде вкрай важким з точки зору фінансово-економічної ситуації.

"Країна в стані рецесії, боргові виплати на наступний рік складають близько 60 млрд грн., невідомо чи відновить кредитування МВФ. Тому 2013 рік в економічному плані буде найскладнішим за останні 5 років", - переконаний він.

Стецьків також наголосив, що в геополітичному плані Україні швидше за все доведеться обирати між Європою та євразійським шляхом розвитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада бачить вихід із кризи лише у видавлювання податків"

"Україні не уникнути відповіді на цивілізацій  виклики. Нас або втягнуть у  Митний союз, або відкриють вікно до Європи, - пояснив він. -  Але тільки вікно, бо навіть підписання Угоди про асоціацію з ЄС у листопаді – це не гарантія прилучення до західного європейського цивілізаційного вибору".

Політик додав: "У політичному плані, думаю, що парламент зірок з неба хапати не буде. Так само будуть періодичні сутички і політична система, швидше за все, законсервується. Адже фактично всі 5 партій, які пройшли до парламенту, досить контрольовані великим олігархічним капіталом. Тому очікувати якихось проривних рішень від парламенту не доведеться. Він буде в стагнуючій формі".

Водночас, Стецьків не виключає, що подією 2013 року можуть стати вибори мера Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна обійдеться без кредитів МВФ у наступному році - Азаров

"Це буде справжня бійка за столицю, - підкреслив він. -  Бо той, хто виграв бій за столицю, матиме всі шанси зробити добрий старт на президентську кампанію".

Стецьків також переконаний, що новий уряд навряд чи зможе впоратися з тими викликами, які постануть перед країною у 2013 році в плані соціально-економічної ситуації.

"Це люди з психологією досить ущербною, люди, які  не є новаторами з точки зору прийняття управлінських рішень. Тобто, вони будуть пробувати вирішувати проблему по-старому – в ручному режимі, дбаючи, у першу чергу, про свою особисту кишеню і за інтереси олігархів, які їх поставили на ці міністерські посади", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «2013 рік може стати найважчим за останні 5 років - Стецьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

87

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути